Tijek, prilagodljivost, provedba

NAJČEŠĆA PITANJA

Tijek, prilagodljivost, provedba

Zanima me je li moguće u jednoj godini izvršiti dvije godine?
Ne, u jednoj studijskoj godini nije moguće izvršiti dvije godine.

Koliko vremena u prosjeku moram namijeniti studiju?
Vrijeme za studij ovisi o zahtjevnosti predmeta i o vašem eventualnom predznanju iz područja koje predmet obrađuje. Ali svakako si za studij planirajte minimalno 10-15 sati tjedno, a ponekada će za rad na predmetu, posebno prema kraju predmeta, studiju trebati namijeniti i do 25 sati tjedno ili više. To ovisi i o stupnju studija.

Nakon koliko vremena ću dobiti povratnu informaciju na predani zadatak?
Za kraće uratke povratnu informaciju ćete dobiti u roku od 1-2 dana, a za dulje pak u roku od 3-4 dana. Učitelj može zbog većeg broja studenata ili duljih uradaka rok i produljiti, ali će vas o tome obavijestiti.

Što će se desiti ako ponekad neki zadatak ne budem mogao/la predati u roku koji je predviđen za predaju?
O tome obvezno prije isteka roka obavijestite učitelja i online mentora te se s njima dogovorite za produljenje roka za predaju zadatka.

Kako da radim u timu kad nikoga ne poznajem, odnosno kad nikoga još nisam susreo/la uživo?
Svi ste studenti postavljeni u istu ulogu, svi imate isti cilj, a taj je cilj uspješno studirati, zbog toga timski rad brzo krene, iako se u početku međusobno ne poznajete. Budite proaktivni te prvi uspostavite kontakt s kolegama, najvjerojatnije se i oni suočavaju s istim dilemama.

Kako znam što me očekuje na predmetu (koji su zadaci, kako ću ih izvršavati i kada da ih predam)?
Kada budete dobili pristup predmetu te u njega budete prvi put ušli, vidjet ćete sve upute i rokove za izvršavanje zadataka na predmetu za cjelokupno vrijeme trajanja predmeta. Tako ćete svoje vrijeme za studij i usklađivanje s radom i obitelji moći planirati već u samom početku predmeta. 

Hoću li tijekom studija trebati ići u knjižnicu, odnosno hoću li trebati kupiti kakvu knjigu?
Sva obvezna i određena preporučena literatura je na raspolaganju u svakom predmetu. Također, na raspolaganju vam je i Medijski kutak s pristupima velikom broju internetskih revija i članaka.

Na kojem je jeziku literatura? Je literatura na engleskom jeziku?           
Ovisi o predmetu. Na master predmetima i na nekim stručnim predmetima, prije svega u bachelor programu Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću literatura je na engleskom jeziku ili u kombinaciji sa hrvatskom literaturom. Na većini predmeta bachelor programa literatura je na hrvatskom jeziku.

Zanima me je li studij na hrvatskom jeziku?
Pismene upute za pripremu zadataka, sama priprema zadatka i studijske aktivnosti studenta, pismeno provjeravanje znanja vrši se na hrvatskom jeziku. Webinari, usmeno provjeravanje znanja, objave nositelja u forumu te povratna informacija nositelja predmeta je na hrvatskom jeziku ili prilagođenom hrvatskom jeziku iz razloga što su na većini predmeta nositelji predmeta Slovenci, koji nisu „native speaker-i” za hrvatski jezik. Online mentori su Hrvati, koji pričaju hrvatski jezik u potpunosti. Gostujuća predavanja su na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli