Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja

Međunarodna suradnja je dio internacionalizacije visokog školstva koja je jedan od glavnih ciljeva i jedno od glavnih političnih područja bolonjskog procesa i Europskog visokoškolskog prostora (EHEA). Izvor je novih ideja, iskustava, spoznaja i zajedničke suradnje koji donose dodanu vrijednost svim uključenim sudionicima visokoškolske zajednice, kao i širem društvu te gospodarstvu.

Mobilnost ima ključnu ulogu za osiguravanje kvalitete visokog školstva, te je ujedno značajan čimbenik suradnje i razmjene između visokoškolskih institucija – kako unutar EU tako i globalno. Osim mobilnosti važni su element i projekti i znanstveno-istraživačka suradnja koji potiču učinkovit prijenos znanja i uspješan prijenos rezultata istraživanja između visokoškolskih institucija.

Aktivnosti međunarodne suradnje DOBA Fakulteta bile su prepoznate i nagrađene nacionalnim priznanjem JABOLKO KAKOVOSTI (Jabuka kvalitete) koje dodjeljuju Centar Republike Slovenije za mobilnost i europske programe obrazovanja i osposobljavanja (CMEPIUS) i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa.

Mobilnost studenata i učitelja

Međunarodna mobilnost studenata postaje sve značajnija te donosi mnogo koristi tako institucijama kao i pojedincima. Za studente je to neprocjenljivo iskustvo koje im omogućava neposredan kontakt s predstavnicima drugih naroda i kultura.

DOBA Fakultet je nositelj Erasmus isprave. Erasmus mobilnost je jedinstveno međunarodno iskustvo, koje obogaćuje znanja i kompetencije svih uključenih, a studentima pak otvara i vrata u svijet.

Projekti

Međunarodni znanstveno-istraživački i drugi razvojni programi i projekti na DOBA Fakultetu odvijaju se u okviru Poslovnog instituta.

Na DOBA Fakultetu se izvode međunarodni i nacionalni razvojni projekti i istraživanja za koje se prijavljujemo kako bismo dobili sredstva na međunarodnim i nacionalnim natječajima. Isto tako izvodimo i interna istraživanja i projekte za potrebe razvoja fakulteta, koje financiramo sami.

Suradnja s institucijama

Sa stranim institucijama surađujemo prije svega na međunarodnim projektima i razmjeni učitelja, a u prošloj godini u različitim projektima virtualne mobilnosti.

U cilju efikasnog razvoja akademske suradnje s drugim visokoškolskim ustanovama, DOBA Fakultet ima sklopljen sporazum o akademskoj suradnji sa različitima ustanovama. Imamo više od 30 bilateralnih sporazuma s ustanovama u svijetu te smo članovi 6 priznatih međunarodnih okruženja.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac