Politika privatnosti i zaštita podataka

Politika privatnosti i zaštita podataka

Politika privatnosti i zaštita podataka

Kontakt osoba

Službenik za zaštitu osobnih podataka
Zvezdana Strmšek
zvezdana.strmsek@doba.si
+ 386 2 228 38 94

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Opće odredbe

Poslovna grupa DOBA, koja udružuje DOBA Fakultetu Maribor, DOBA EPIS d.o.o. i DOBA, Vir znanja (v nastavku DOBA), svjesna je kako je zaštita osobnih podataka za korisnike vrlo važna. Izjava o zaštiti osobnih podataka sadrži informacije o sakupljanju osobnih podataka korisnika u okviru internetnog okoliša DOBA. Ovaj internetni okoliš uključuje sve internetske stranice i pod stranice DOBE (http://www.doba.si) i DOBA Fakulteta (https://www.fakulteta.doba.si/, https://www.doba.hr/), studentski portal Moja.DOBA (https://moja.doba.si/), te sve pridružene usluge (u nastavku internetni okoliš DOBE), kojima upravlja DOBA, te ujedno i informacije o obradi i zaštiti na ovakav način sakupljeni osobnih podataka korisnika internetnog okoliša DOBA.
Kao upravnik internetnog okoliša DOBA, DOBA si pridržava pravo da uvjete korištenja i izjavu o zaštiti osobnih podataka povremeno dopunjuje i ažurira, sukladno s tehničkim novostima i zakonodavstvom, bez prethodne najave ili obavještenja korisnicima. Molimo vas da prije svakog korištenja internetnog okoliša DOBA, provjerite datum zadnje promjene izjave o zaštiti osobnih podataka.
 

Sakupljanje i obrada osobnih podataka

Prijava na obrasce u internetnim okolišima DOBE

Prilikom prijava na događaje i aktivnosti, odnosno kod upita za više informacija o određenoj temi, u internetnom okolišu DOBA se uz vaš IP broj sakupljaju i vaši osobni podaci, kontaktni te ostali podaci koje vi upisujete na internetni obrazac.
Sukladno Zakonom o zaštiti osobnih podataka (v nastavku ZZOP-1), smije upravitelj osobnih podataka obrađivati osobne podatke, ako je za to podano osobno odobrenje pojedinca. U slučaju korištenja internetnog okoliša DOBE, za osobno odobrenje pojedinca smatra se kako je pojedinac dao odobrenje tada, kada je unio podatke na internetni obrazac i prilikom slanja tih podataka potvrdio, kako se slaže s Izjavom o zaštiti osobnih podataka. Upravitelj ne preuzima odgovornosti za vjerodostojnost, točnost i ažurnost osobnih podataka i kontaktnih podataka koje mu posreduje korisnik. Kao korisnik internetnog okoliša DOBA, obvezni ste sami skrbiti za točnost i ažurnost svih posredovanih podataka, u okviru internetnog okoliša DOBA.
DOBA tako sakupljene podatke, koje je korisnik unio u internetni obrazac, obrađuje za namjene za koje ih kao korisnik internetnog okoliša DOBE, posredujete (klasičnim i elektronskim putem te telefonskim komuniciranjem, obavještavanjem, slanjem informacija, gradiva i poziva na događaje Dobe, prave prijave za upis, interne statističke obrade, segmentacije, analize i pripreme izvještaja).
Podaci o vašoj prijavi pohranjuju se i obrađuju toliko dugo, dok vi pismeno ne predate odjavu od usluga obavještavanja putem e-pošte internetnog okoliša DOBA, ili na e-adresi info@doba.hr.


Povlačenje suglasnosti za obradu osobnih podataka i informacije

Kao korisnik internetnih okoliša DOBE, uvijek možete (odjavom na internetnom mjestu Dobe ili neposredno preko e-adrese info@doba.hr, info@doba.si) pismeno zahtijevati da DOBA trajno ili privremeno, djelomično ili u cijelosti, prestane obrađivati vaše osobne podatke. DOBA se obvezuje, najkasnije u roku od petnaest dana nakon primitka vašeg pismenog zahtijeva, na odgovarajući način spriječiti obradu i/ili izbrisati osobne podatke korisnika.
Sva svoja pitanja, koja se odnose na zaštitu osobnih podataka, koji su sakupljeni preko internetnog okoliša DOBE i koji se odnose na vas (npr. sakupljanje, obrada, zaštita, dodatne informacije), pošaljite na e-adresu info@doba.hr, info@doba.si. Na sva vaša pitanja odgovoriti će osoba, odgovorna za obradu osobnih podataka.

Posredovanje osobnih podataka trećim osobama

DOBA se obvezuje da osobnih podataka korisnika, koje je sakupila u internetnom okolišu DOBA, bez izričitog suglasja korisnika neće posredovati trećim osobama, osim u zakonsko određenim slučajevima.

Vašu privatnost štitimo

DOBA je svjesna kako je zaštita osobnih podataka za korisnike vrlo važna, stoga se obvezuje skrbno štititi korisnike pred gubitkom, promjenama, krađom ili dostupom neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke korisnika koji se sakupljaju u interetnom okolišu Dobe, štititi će sukladno važećim propisima o zaštiti osobnih podataka (Zakon o zaštiti osobnih podataka; ZZOP-1, Nar.novine RS br. 86/2004 i slijedeći) Izjavom o zaštiti osobnih podataka.
Kao upravnik internetnog okoliša Dobe, DOBA si pridržava pravo dopune i ažuriranja uvjeta uporabe i DOBA izjavu o zaštiti osobnih podataka, sukladno s tehničkim novostima i zakonodavstvom, bez prethodne najave ili obavještavanja korisniku. Sve promjene biti će objavljene na internetnom mjestu www.doba.hr/osobni-podatki.

Kolačići

U internetnom okolišu Dobe koristimo kolačiće, radi pravilnog djelovanja usluga i boljeg iskustva korisnika. DOBA poštuje vašu privatnost i zato se obvezuje štititi podatke korisnika, sukladno važećim zakonima.

Kolačiće možete, kao korisnik internetnog okoliša Dobe, bilo kada primiti ili odbiti. U slučaju da ne želite primati kolačiće, svoju tražilicu prilagodite tako da izbriše sve kolačiće s tvrdog diska računala, blokira ih ili vas upozori, prije nego se kolačić pohrani na disku.

Kako upravljati i onemogućavati kolačiće na osobnom računalu:
Čuvanje kolačića je pod vašom potpunom kontrolom, jer možete da ga ograničite ili onemogućite u pretraživaču koji koristite.
Za informacije o postavkama za kolačiće izaberite internet pretraživač koji upotrebljavate.

 • Chrome Firefox
 • Internet Explorer 9
 • Opera (stranica na engleskom jeziku)
 • Safari (stranica na engleskom jeziku)

Ukoliko kolačiće isključite, pojedine mogućnosti web stranice mogu biti onemogućene.

Spisak kolačića, koje upotrebljava ova stranica:

 • IME KOLAČIĆA: _ga
 • OPIS: Statistika pregleda web stranice USLUGA: Google Analytics
 • PERIOD ČUVANJA: 2 godine
 • IME KOLAČIĆA: _gid
 • OPIS: Statistika pregleda web stranice USLUGA: Google Analytics
 • PERIOD ČUVANJA: 1 dan
 • IME KOLAČIĆA: _gat
 • OPIS: Ograničavanje zahtjeva, koji se šalju na Google Analytics. Ne prikuplja nikakve osobne podatke.
 • USLUGA: Google Analytics
 • PERIOD ČUVANJA: 1 minu

Pravna obavijest za internetske stranice 

Nositelj autorskih prava svih tekstova, fotografija, filmova i dizajnerskih rješenja, koji su na bilo koji način uključeni u mrežno mjesto www.doba.si, vlasnik je mrežnog mjesta, ili su pak za iste od strane autora stečena odgovarajuća prava za njihovu upotrebu. Sva su prava pridržana. Korisnik internetske stranice www.doba.si sadržaje iste može koristiti isključivo za svoju osobnu, nekomercijalnu upotrebu. Zabranjeno je kopiranje, reproduciranje i distribuiranje sadržaja mrežnog mjesta u komercijalne svrhe

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac