Održivi razvoj i društvena odgovornost

Održivi razvoj i društvena odgovornost

Održivi razvoj i društvena odgovornost

Društveno odgovorno postupanje sastavni je dio Dobine poslovne filozofije te se reflektira u odnosu prema studentima, profesorima i mentorima, te u odnosu prema društvu i okolini. Napore za društvenu odgovornost potičemo svakodnevnim ostvarivanjem vrijednosti u pedagoškom, stručnom i istraživačkom području i podrškom širokih paleta djelatnosti te aktivnom ulogom u različitim društvenim akcijama. Kao najznačajnije možemo istaknuti djelovanje u području humanitarnosti.

Vrijednosti

Vrijednosti predstavljaju osnovne prioritete kulture našeg fakulteta te su smjer za postizanje održivog razvoja.

 • Društvena odgovornost
 • Poštivanje etičnih vrijednosti
 • Kvaliteta
 • Razvojno-istraživačka i inovativna orijentiranost
 • Prilagođavati se i biti čimbenik društvenih promjena
 • Poštivanje individualnosti i razvijanje timskog rada
 • Neovisnost

Etika

Prvi smo fakultet u Sloveniji koji ima etički kodeks za studente. Predani smo visokim etičkim principima koji su sastavni dio studijskih programa i načina studija. Obrazovanjem i vlastitim djelovanjem potičemo poštovanje, poštivanje različitosti, međusobnu tolerantnost te poštovanje ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Briga za studente, učitelje i stručne suradnike

Imamo uspostavljene mehanizme motiviranja svih sudionika. Biramo i nagrađujemo naj učitelje, naj ideje studenata i druge iznimne rezultate. U okviru Stipendijskog fonda DOBE svake godine podijelimo stipendiju i financijski pomažemo onim studentima koji su se snašli u iznimnim financijskim problemima. Studentima s posebnim potrebama omogućavamo studij pod posebnim uvjetima.

Briga o zdravlju i dobrobit zaposlenika

Brinemo za uređenu okolinu, njegovanje dobrih poslovnih odnosa i komunikacije. Potičemo zdrav i aktivan život zaposlenika te potičemo suradnju zaposlenika na športskim događajima.

Različitim akcijama brinemo za dobrobit zaposlenika na radnom mjestu. Organiziramo interna obrazovanja, izlete, teambuildinge, a svake godine zaposlenike i njihovu djecu posjeti i Djed Mraz.

Događaji

Događaji koje organiziramo odnosno u kojima sudjelujemo:

 • U prosincu tradicionalno skupljamo igračke i školski materijal, te za djecu iz socijalno ugroženih obitelji iz Maribora organiziramo posjet Djeda Mraza.
 • S VDC Polž pripremamo zajedničke cjelogodišnje volonterske aktivnosti.
 • Sudjelujemo u sveslovenskoj akciji Dan za promjene pod okriljem Slovenske filantropije.
 • Potporni smo član sveslovenske akcije Simbioza.
 • Organiziramo međugeneracijska druženja s korisnicima doma za starije i nemoćne osobe Dom pod gorco.
 • Sudjelujemo s omladinskim domom iz Maribora.

Od 2010. godine u DOBI djeluje Klub volontera koji nizom aktivnosti pridonosi poboljšavanju kvalitete života u društvu i poticanju srdačnog djelovanja svakoga od nas.

Donatorstva i sponzorstva

Sponzoriramo kulturne, športske i druge događaje te doniramo onima kojima uslijed iznimnih financijskih problema i prirodnih katastrofa treba pomoć.

Kulturnu svijest razvijamo i poticanjem organiziranja različitih kulturnih događaja u školi, kao što su izložbe, literarne večere studenata i podobno.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac