100% online studij

Studirajte fleksibilno, uz potporo online mentora i DOBINOG modela online studija

Dobin model online studija - Več 20 godina

Online studij odvija se u virtualnom nastavnom okruženju uz stalnu potporu online mentora. Studij se odvija modularno – studirate jedan predmet koji traje od 4 do 8 tjedana. Sami dnevno raspoređujete vrijeme učenja, možete studirati dopodne, popodne, navečer, kod kuće … Odličnost u konceptu, tehnologiji i podrški omogućavaju vaš uspjeh. Međunarodna akreditacija UNIQUe i međunarodni certifikat EOCCS potvrđuju, da se online studij na našem fakultetu izvodi prema visokim međunarodnim standardima.

Međunarodna potvrda kvalitete online studija

Međunarodna potvrda kvalitete online studija

Regionalni smo pobjednik u području online studija te kvalitetnog provođenja toga. Međunarodna akreditacija UNIQUe i međunarodni certifikat EOCCS potvrđuju, da se online studij na našem fakultetu izvodi prema visokim međunarodnim standardima.
Cjelokupna podrška od upisa do diplome

Cjelokupna podrška od upisa do diplome

Dobin model podrške studentima je jedinstveni u regiji. Podršku tijekom studija nudi vam osobni online mentor (24/7) i tim suradnika za pedagošku, organizacijsku, administrativnu i tehničku podršku. To vam garantira studij po najvišim međunarodnim standardima online obrazovanja.
Fleksibilnost i dostupnost

Fleksibilnost i dostupnost

Online studij je prilagođen dinamičnom načinu života zaposlenih, aktivnih, mladih. Studirat ćete neovisno o tomu gdje se nalazili – kod kuće, na poslu, na putu … sa samo nekoliko klikova ćete, bez obzira gdje se nalazili, ući u nastavno okruženje, gdje će vas čekati studijske aktivnosti.
Studij putem rješavanja problema

Studij putem rješavanja problema

Studij temeljit će na rješavanju praktičnih zadataka, na studijama primjera, analiziranju i traženju rješenja za konkretne probleme iz prakse, na projektnim zadacima … Tijekom studija ćete razviti dragocjene osobne, stručne kompetencije i kompetencije vođenja.
Studij s intenzivnom suradnjom

Studij s intenzivnom suradnjom

Online studij je aktivan studij s mnogo međusobne suradnje u virtualnom okruženju između studenata, online mentora i visokoškolskih učitelja. Njihove povratne informacije, rasprave uživo, u forumima, pričaonicama, timski rad i aktivni webinari povezivati će vas u aktivnu studijsku zajednicu.

Ivan Špoljarić,

student bachelor programa
Ono čime sam osobito impresioniran je način izvođenja online studija. Postoji jasna struktura u načinu studiranja koja je odlično prilagođena potrebama studenata i omogućuje veliki stupanj fleksibilnosti.

Ivan Špoljarić,

student bachelor programa
Ono čime sam osobito impresioniran je način izvođenja online studija. Postoji jasna struktura u načinu studiranja koja je odlično prilagođena potrebama studenata i omogućuje veliki stupanj fleksibilnosti.

Tijek online studija

Priprema na studij
1.
Na online studij vas pripremamo. U uvodnom danu i uvodna dva tjedna ćemo dobro upoznati jedan drugog, studenti će se upoznati sa svim posebnostima online studija i usvojiti uporabu virtualnog nastavnog okruženja.
Vaš studijski put - od predmeta do predmeta
2.
Studirat ćete samo po jedan predmet odjednom koji će trajati od 4 do 8 tjedna. Na svakom ćete predmetu dobiti tjedne upute za svoje kontinuirane studijske aktivnosti i obveznosti.
Podrška na svakom koraku
3.
Studij će se odvijati na forumima, u pričaonicama, blogovima, na društvenim mrežama i internetskim seminarima uživo, što će vam omogućiti da ćete cijelo vrijeme biti povezani sa studijskim kolegama, visokoškolskim učiteljima i osobnim online mentorom.
Povratne informacije, vođenje i motivacija
4.
U studiju nikada nećete biti sami. U izvršavanju studijskih obveznosti sedam dana u tjednu će vas pratiti, poticati, usmjeravati te vam savjetovati osobni online mentor. Na raspolaganju ćete imati cjelovitu podršku: pedagošku, organizacijsko-administrativnu i tehničku.
Postignite svoj cilj - pravovremeno predajte uratke
5.
Vremenski ćete biti rasterećeni: glede na tjedno određene studijske aktivnosti na predmetu sami ćete si rasporediti vrijeme učenja i odrediti tempo učenja. Studijske aktivnosti ćete izvršavati individualno i u timovima.
Kraj predmeta - novi početak
6.
Uspješno ste položili predmet. Čestitamo. Vrijeme je da se prirpemite za slijedeći.
Želim uvid u virtualno nastavno okruženje

Što mi je potrebno za online studij?

Kako biste već prije upisa mogli provjeriti imate li odgovarajuće računalo i programsku opremu, za vas smo pripremili popis programske i strojne opreme.

Strojna oprema

 • suvremeno i dovoljno snažno osobno ili prijenosno računalo (preporučljivo je da ne bude starije od 5 godina)
 • slušalice s mikrofonom (preporučljive slušalice na USB ulaz)
 • pokretna internetska kamera (vanjska, USB)
 • pristup Internetu (širokopojasna veza brzine od najmanje 4/2 Mbps)

Programska oprema

 • Operacijski sustav: Windows 10 ili Mac (OS X 10.10 ili više)
 • Internetski preglednik: Firefox, Chrome ili Safari
 • Java, Flash Player, preglednik PDF dokumenata
 • Upozorenje: Windows 7, 8 i preglednik Internet Explorer nisu više podržani!!!

Zbirka Office 365 za e-pošto, surađivanje i komunikaciju

Studentom i predavačem na raspolaganje je online zbiraka alata Office 365 (Education A1), koja uključuje e-pretinac od veličine 50 GB, pristup alatima SharePoint i komunikaciju s alatom Skype for Business.

Studirajte mobilno

Od 2012. godine studenti DOBA fakulteta mogu prvi u jugoistočnoj Europi studirati i mobilno. Virtualnom nastavnom okruženju Blackboard moći ćete pristupati i pomoću posebne mobilne aplikacije Blackboard Mobile Learn na svojim tablet računalima i pametnim telefonima (iPad, iPhone, Blackberry, Android mobilne naprave). Aplikacija omogućava pristup najvažnijim obrazovnim sadržajima, praktično bilo gdje i bilo kada. Omogućavanjem mobilnog studija DOBA tako kao prva institucija u području tercijarnog obrazovanja u jugoistočnoj Europi prati trendove mobilnog obrazovanja u svijetu. Preko tablet računala i pametnih telefona je doduše moguć pristup nastavnom okruženju Blackboard, ali samo za uvid i praćenje sadržaja, ali to nikako nije dovoljno za aktivan i učinkoviti studij.

Kako osiguravamo visoku kvalitetu online studija

 • Međunarodna akreditacija UNIQUe i međunarodni certifikat EOCCS potvrđuju, da se online studij na našem fakultetu izvodi prema visokim međunarodnim standardima.
 • Programi koje izvodimo online, akreditirani su od strane Nacionalne agencije Republike Slovenije za kvalitetu u visokom obrazovanju (NAKVIS).
 • Model i standardi online studija usklađeni su s međunarodnima standardima.
 • Domaći i strani stručnjaci se u okviru Savjeta za razvoj online studija dogovaraju za usmjerenja u vezi razvoja online studija.  
 • Razvojni i istraživački rad izvodimo aktivno i sistematično u okviru Centra za e-obrazovanje.

Online studij u riječi i slici

Kako biti uspješan online student

Kako biti uspješan online student

Podrška tjekom online studija

Podrška tjekom online studija

Kako se vrši polaganje online testa?

Kako se vrši polaganje online testa?

Kontaktne osobe

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac