100% online studij

Studirajte fleksibilno, uz potporo online mentora i DOBINOG modela online studija

Dobin model online studija

Online studij odvija se u virtualnom nastavnom okruženju uz stalnu potporu online mentora. Studij se odvija modularno – studirate jedan predmet koji traje od 4 do 8 tjedana. Sami dnevno raspoređujete vrijeme učenja, možete studirati dopodne, popodne, navečer, kod kuće …  Više od 3.000 online diplomanata dokaz je da smo na tom području najuspješniji. 

Međunarodna akreditacija

Prvi smo utirali put u području online studija, a danas imamo najkvalitetniji, najsuvremeniji, najcjelovitiji online studij. Jedini smo fakultet u jugoistočnoj Europi s međunarodnom akreditacijom online studija, što potvrđuej visoki međunarodni standard online studija.

Cjelovita podrška od upisa do diplome

Kod online studija nikada niste sami. Osobni online mentor sedam dana u tjednu, tehnička, organizacijska, administrativna i pedagoška podrška osiguravaju studij po najvišim standardima te su ključ do vašega uspjeha.

Potpuna fleksibilnost

Online studij je prilagođen suvremenom načinu života. Studirat ćete neovisno o tome gdje ste – doma, na poslu, na putu … Sa samo nekoliko klikova uvijek ćete moći od bilo gdje ući u svoje nastavno okruženje, gdje će vas čekati gradiva i zadaci.

Aktivan rad s konkretnim primjerima

Studijske aktivnosti ćete izvršavati individualno i u timovima, uz podršku učitelja koji poznaju razliku između tekstova u knjizi i stvarnog života. Na svakom predmetu ćete pripremati praktičke zadatke.

Ivan Špoljarić,

student bachelor programa
Ono čime sam osobito ipresioniran je način izvođenja online studija. Postoji jasna struktura u načinu studiranja koja je odlično prilagođena potrebama studenata i omogućuje veliki stupanj fleksibilnosti.

Ivan Špoljarić,

student bachelor programa
Ono čime sam osobito ipresioniran je način izvođenja online studija. Postoji jasna struktura u načinu studiranja koja je odlično prilagođena potrebama studenata i omogućuje veliki stupanj fleksibilnosti.

Tijek online studija

Priprema na studij
1.
Na online studij vas pripremamo. U uvodnom danu i uvodna dva tjedna ćemo dobro upoznati jedan drugog, studenti će se upoznati sa svim posebnostima online studija i usvojiti uporabu virtualnog nastavnog okruženja.
Vaš studijski put - od predmeta do predmeta
2.
Studirat ćete samo po jedan predmet odjednom koji će trajati od 4 do 8 tjedna. Na svakom ćete predmetu dobiti tjedne upute za svoje kontinuirane studijske aktivnosti i obveznosti.
Podrška na svakom koraku
3.
Studij će se odvijati na forumima, u pričaonicama, blogovima, na društvenim mrežama i internetskim seminarima uživo, što će vam omogućiti da ćete cijelo vrijeme biti povezani sa studijskim kolegama, visokoškolskim učiteljima i osobnim online mentorom.
Povratne informacije, vođenje i motivacija
4.
U studiju nikada nećete biti sami. U izvršavanju studijskih obveznosti sedam dana u tjednu će vas pratiti, poticati, usmjeravati te vam savjetovati osobni online mentor. Na raspolaganju ćete imati cjelovitu podršku: pedagošku, organizacijsko-administrativnu i tehničku.
Postignite svoj cilj - pravovremeno predajte uratke
5.
Vremenski ćete biti rasterećeni: glede na tjedno određene studijske aktivnosti na predmetu sami ćete si rasporediti vrijeme učenja i odrediti tempo učenja. Studijske aktivnosti ćete izvršavati individualno i u timovima.
Kraj predmeta - novi početak
6.
Uspješno ste položili predmet. Čestitamo. Vrijeme je da se prirpemite za slijedeći.
Želim uvid u virtualno nastavno okruženje

Što mi je potrebno za online studij?

Kako biste već prije upisa mogli provjeriti imate li odgovarajuće računalo i programsku opremu, za vas smo pripremili popis programske i strojne opreme.

Strojna oprema

 • suvremeno računalno sa dovoljno kapaciteta – osobno računalo ili laptop (preporučeno, da nije starije od 5 godina),
 • pristup internetu (preporučamo širokopojasni internet, brzine najmanje 4/2 Mbps),
 • slušalice s mikrofonom (za praćenje predavanja putem interneta),
 • web kamera (vanjska, USB).

Programska oprema

 • operacijski sistem Windows (10, 8, 7) ili Mac (OS X 10.6 ili više),
 • internet pretraživač: Internet Explorer, Firefox, Chrome ili Safari,
 • preglednik PDF dokumenata ,
 • Java, Flash Player.

Zbirka Office 365 za e-pošto, surađivanje i komunikaciju

Studentom i predavačem na raspolaganje je online zbiraka alata Office 365 (Education A1), koja uključuje e-pretinac od veličine 50 GB, pristup alatima SharePoint i komunikaciju s alatom Skype for Business.

Studirajte mobilno

Od 2012. godine studenti DOBA fakulteta mogu prvi u jugoistočnoj Europi studirati i mobilno. Virtualnom nastavnom okruženju Blackboard moći ćete pristupati i pomoću posebne mobilne aplikacije Blackboard Mobile Learn na svojim tablet računalima i pametnim telefonima (iPad, iPhone, Blackberry, Android mobilne naprave). Aplikacija omogućava pristup najvažnijim obrazovnim sadržajima, praktično bilo gdje i bilo kada. Omogućavanjem mobilnog studija DOBA tako kao prva institucija u području tercijarnog obrazovanja u jugoistočnoj Europi prati trendove mobilnog obrazovanja u svijetu. Preko tablet računala i pametnih telefona je doduše moguć pristup nastavnom okruženju Blackboard, ali samo za uvid i praćenje sadržaja, ali to nikako nije dovoljno za aktivan i učinkoviti studij.

Kako osiguravamo visoku kvalitetu online studija

 • DOBA Fakultet je prva i jedina visokoškolska institucija u Jugoistočnoj Europi s međunarodnom akreditacijom kvalitete online studija UNIQUe, koji obuhvaća kvalitetnu upotrebu tehnologija u pedagoškom procesu. Dodjeljuje ga European Foundation for Quality in E-Learning (EFQUEL).
 • Programi koje izvodimo online, akreditirani su od strane Nacionalne agencije Republike Slovenije za kvalitetu u visokom obrazovanju (NAKVIS).
 • Model i standardi online studija usklađeni su s međunarodnima standardima.
 • Domaći i strani stručnjaci se u okviru Savjeta za razvoj online studija dogovaraju za usmjerenja u vezi razvoja online studija.  
 • Razvojni i istraživački rad izvodimo aktivno i sistematično u okviru Centra za e-obrazovanje.

Online studij u riječi i slici

Kako biti uspješan online student

Podrška tjekom online studija

Kako se vrši polaganje online testa?

Kontaktne osobe

stručna suradnica za Hrvatsku i menadžerica programa
Nuša Lazar
091 20 82 026
Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac