Specifičnosti u master programima

NAJČEŠĆA PITANJA

Specifičnosti u master programima

Koji bi vaš master program bilo smisleno upisati ako imam završenu visoku naobrazbu tehničkog smjera?  
Možete upisati bilo koji od ponuđena četiri programa. U svakom slučaju znanja dopunjavate s područjem menadžmenta, a ovisi što od stručnih područja vam u poslu treba – jeste li u međunarodnim vodama, ili želite dopuniti znanja iz područja marketinga i prodaje, ili pak želite razvijati karijeru u pametne gradove, odnosno napredovati u javnom sektoru ili u neprofitnim organizacijama.

U slučaju nesrodnog smjera, fakultet određuje dodatne obveze u obimu od 12–14 kreditnih bodova prema ECTS (diferencijalni predmeti). Oni se određuju s obzirom na različitost stručnog područja te ih za svakog pojedinca posebno određuje nadležno povjerenstvo DOBA Fakulteta. 

Mogu li upisati master studij nakon završenog preddiplomskog studija i stečenih 180 ECTS bodova na veleučilištu ili visokoj školi?
Da, možete, se upisati u 1. godinu

Trenutačno završavam program Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću, možda pitanje koji od master programa bi mi bio nekakav prirodan nastavak tog smjera?
Nastavak tog smjera je program Marketing i prodaja na master studiju. Ali nije nužno, naime neki žele promijeniti i područje te raširiti znanja s drugim programom.

Jesu li programi i na engleskom jeziku?
Ukoliko se ne radi o međunarodnim programima, onda nisu. Ali imate mogućnost odabira engleskih predmeta u programu Međunarodno poslovanje - jer vam želimo omogućiti što više međunarodnih iskustava (različite kulture, jezike, itd).

Je literatura na engleskom jeziku?
Obično važi da je u svim master programima pola literature na engleskom jeziku, a pola na slovenskom jeziku. Naravno, postoje i odstupanja nagore ili nadolje, ovisi o predmetu.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac