Praćenje diplomanata

Kontrola kvalitete naših diplomanata

Praćenje diplomanata

DOBA Fakultet je fakultet u kojem se odgovorno brinemo za kvalitetu na svim razinama. Jedno od područja koje je veoma važno je i kontrola kvalitete naših diplomanata, onako kako je vide i percipiraju poslodavci. Time želimo utvrditi koliko su za obavljanje posla važna pojedina znanja i kompetencije koje su studenti stekli tijekom online studija.

Da studij i diploma donose napredovanje i višu plaću ocjenjuju i poslodavci naših studenata, koje jednom godišnje anketiramo. Poslodavci su kod svojih zaposlenika primijetili pozitivne promjene – sreću, zadovoljstvo, osobni rast i veći elan za rad.

U uspješnim poduzećima cijene neprestani razvoj i obrazovanje zaposlenika. Pri odabiru obrazovne ponude poslodavci su, naravno, pažljivi, oni naime žele odabrati najbolje za sebe i za svoje zaposlenike. Rezultati anketiranja koje provodimo svake godine (2022) dokazuju da smo adekvatno oblikovanim studijskim programom kod studenata razvijali znanja i kompetencije, koji su ključni za uspješno djelovanje u poslovnom svijetu.

Poslodavci najbolje ocjenjuju kompetencije poduzetnost i proaktivnost – sposobnost aktivnog djelovanja u svom okruženju. Vrlo visoko ocjenjuju i socijalne i osobne kompetencije – timski rad, rad u različitim poslovnih okruženjima, umrežavanje i sl. Visoko ocjenjuju i njihovu inovativnost i kreativnost te spretnosti vođenja – prihvaćanje odgovornosti za rad, osiguravanje organiziranosti i dodjeljivanje odgovornosti drugima. Upravo te ocjenjuju nadprosječno, stoga ne iznenađuje podatak da je čak 77% poslodavaca napisalo da je njihovom zaposleniku diploma donijela napredovanje i višu plaću, odnosno da je bio preraspoređen na radno mjesto za koje je stekao naobrazbu

Poslodavci su nam u anketama napisali i nekoliko područja iz kojih bi znanja i kompetencije njihovi zaposlenici morali još krijepiti, kako bi mogli bolje obavljati svoj posao. I ti su odgovori dragocjen izvor podataka za eventualnu promjenu i poboljšanje naših studijskih programa.

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli