Riječi direktorice

30 GODINA DOBE

Riječi direktorice

Ponosna sam na našu priču, a to je priča o nikada završenom putovanju koje se neprestano razvija i oplemenjuje.

Bogatih i kreativnih 30 godina
 
Moj je ponos i veselje da vam mogu pokloniti brošuru posvećenu slavlju povodom 30. obljetnice djelovanja DOBE.
 
Prije 30 godina sam osnovala DOBU, te je tako započelo novo poglavlje u mom životu. Imala sam jasnu viziju – razviti drugačiju i inovativniju obrazovnu ustanovu. Već od početka naši su ciljevi bili izvrsnost, natprosječnost i ambicioznost. Zajedno sa suradnicima obavili smo pionirski posao te postavili temelje kvalitetnog i inovativnog obrazovanja djece i odraslih u Sloveniji.
 
Devedesetim godina prošloga stoljeća Slovenija je bila svjesna potrebe za razvojem novih programa, oblika i metoda učenja. Tadašnja atmosfera utjecala je na koncept društva koje uči, koje je dobivalo istaknuto mjesto u životu svakog pojedinaca, a društvena orijentiranost je pak bila naklonjena razvoju novih programa i načina učenja, pa i u privatnim obrazovnim zavodima.  
  
Oblikovali smo filozofiju, poslanstvo i kulturu te razvijali programe i načine s kojima obogaćujemo slovenski i širi prostor.

Najveće razvojno postignuće DOBE zasigurno je razvoj modela online studija. Oblikovali smo ga kao odgovor na potrebe za obogaćivanjem i kvalitetom obrazovanja te za njega dobili dvije međunarodne akreditacije.
 
U početku tisućljeća smo osnovali DOBA Fakultet. Pri oblikovanju visokoškolskih studijskih programa, od dodiplomskih do magistarskih i doktorskog programa, uvijek su nas vodila razmišljanja o tome kakva će u budućnosti biti uloga menadžera, koje će kompetencije morati imati razvijene za dostizanje konkurentnosti tvrtki i za vođenje suradnika. 
 
Veoma sam svjesna kako naša konkurentska prednost u Sloveniji i u jugoistočnoj Europi nisu samo suvremeni obrazovni programi, jedinstveni online studij, broj studenata i druge nabrojene prednosti, već su naše prednosti povezane s ljudskom dimenzijom, sa stalnim promjenama, s vrijednostima i s kulturom.
U 30 godina se sve oko nas promijenilo, pa tako i tržište rada, procesi globalizacije, baš sve utječe na naš rad i na naš život. Na tom putu DOBA je neprestanim prilagođavanjem i rašću dokazala i značajno doprinosila razvoju čovjekova, kulturnoga i socijalnoga kapitala te konkurentnosti tvrtki. A sve je to vrijedilo 30 godina napora.
 
Uspješnu priču DOBE suoblikovali smo svi - motivirani suradnici, odlični profesori, online mentori i partneri, studenti, diplomanti i tvrtke. Neka ova obljetnica bude zahvala svima vama koji ste i još uvijek ostavljate svoj pečat u našoj obrazovnoj priči, vama koji već jeste i koji ćete s nama dijeliti znanje, vrijeme i budućnost.
 
Ponosna sam na našu priču, a to je priča o nikada završenom putovanju koje se neprestano razvija i oplemenjuje u online DOBA, DOBA znanja, DOBA povezivanja, DOBA za razvoj zajednice, DOBA rasta i održivosti te DOBA koje razvija pojedince. Dakle, DOBA koje vidi dalje.

Jasna Dominko Baloh, direktorica DOBA Fakulteta

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac