Novosti

Novosti
10. prosinac 2018.

Uspješna priča našeg diplomanta, Tonija Pičuljana

Toni Pičuljan je diplomant bachelor programa Poslovanje. Motivacija, angažman i želja za napretkom Tonija nisu vodili samo pri studiju, već i u njegovom poslu i pri obavljanju aktivnosti voditelja projekata u poduzeću Pičuljan Pro-Nautic.

1. Tko je Toni Pičuljan?

Imam 34 godine, otac dvogodišnjeg sina, oženjen, četvrta sam generacija brodograditelja iz Hrvatske točnije sa otoka Raba. Brodove je počeo graditi moj pradjed 1936. godine po kojem sam i dobio ime. Brodovima sam okružen cijeli svoj život. Moji počeci rada u organizaciji, Brodogradnji Pičuljan, su se kretali od najniže pozicije te sam prolazio kroz sve djelatnosti u organizaciji i postepeno napredovao u voditeljsku poziciju. Danas i sam vodim sestrinsku organizaciju Brodogradnje Pičuljan, Pičuljan Pro-Nautic d.o.o. koja se bavi raznim uslugama vezano za nautički sektor. Organizacija je aktivna od 2014  godine tada je bilo samo 3 zaposlenih trenutno brojimo 10 zaposlenih s time da učestalo tražimo nove ljude da se pridruže timu.

2. Uz uspješno poduzetništvo, kojeg imate s poslom, odlučili ste i studirati. Odabrali ste bachelor programa Poslovanje. Zašto baš taj program?

Prvenstveno jer sam htio proširiti svoje znanje izvan brodogradnje, s time da je to znanje također povezano sa poslom koji radim. Smjer poslovanja za mene znači stečeno esencijalno znanje menadžera koje se može primijeniti u bilo kojoj branši. Smatram kako isključivo takvim znanjem to jest,  poznavanjem tehnika, principa i koncepta poslovanja se može uspješno voditi organizacija. Mišljenja sam kako je to znanje vrlo važno, posebice u današnje vrijeme gdje tehnologija rapidno napreduje pa se i samim time način poslovanja učestalo mijenja.

3. Kako mogli ste kombinirati svoje studijske obveze i karijeru, naime uspješni ste bili tako u studiju kao i ste na poslovnom području?

Jedna od prednosti DOBA Fakulteta nad klasičnim jest fleksibilnost. Obzirom da mi posao oduzima najviše vremena te uz obiteljske obaveze klasična metoda studiranja mi jednostavno ne odgovara. Koncept studiranja na DOBA Fakultetu mi omogućava da uspješno samoorganiziram vrijeme za obitelj, posao i studij. Također, koncept studiranja predmet po predmet omogućava mi da se potpuno posvetim jednom predmetu što u konačnici znači bolje razumijevanje materije te nema ispreplitanja drugih predmeta pa samim time gomilanja literature.

4. Što ste konkretno mogli prenijeti iz studija u poslovnu praksu, u vaše poduzeće?

Mnogo. Zapravo pokušavam stečeno znanje iz svakog predmeta na neki način implementirati na sebe i u svoju organizaciju. Tu praksu svakako preporučam i ostalim studentima. Na osobnom planu, vjerujem kako sam mnogo kompletniji voditelj nego što sam bio prije završetka programa Poslovanja što se odražava i na moje zaposlenike, poslovne partnere i cijelu organizaciju. Što se tiče organizacije, zahvaljujući razumijevanjem i znanjem projektnog managementa danas se mnogo bolje nosi sa nadolazećim projektima te imamo mogućnost uzimanja više posla nego prije. Također, razumijevanjem ekonomskih i financijskih pokazatelja lakše planiramo budućnost te pametnije investiramo u kapital.

5. Što vam je diploma donesla na osobnom nivou (veću samopoštovanje, sreću, odgovornost, …)?

Prošlo je tek nekoliko dana od svečane dodijele diplome pa su dojmovi svježi, ali mogu reći da tek sada nakon dodjele osjećam ponos i priznanje samom sebi jer sam ostvario jedan od važnijih ciljeva u svom životu. Na tom putu bilo je dosta odricanja te i ta sama činjenica daje diplomi dodatnu vrijednost. S druge strane, motiviran sam za daljnje učenje, posebice sada kada znam koliko sam zapravo dobio završavanjem bachelor programa. Stoga se veselim nastavku studija master programa i novim znanjima.
 

Čežnja za dodatnim znanjima i profesionalnim razvojem Tonija vodi i dalje. Tako je nastavio studij na DOBA Fakultetu kod master programa Međunarodno poslovanje.

Svakako Toniju Pičuljanu želimo i u budućnosti uspješan studij i puno odličnih poslovnih rezultata.

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac