Novosti

Novosti
08. prosinac 2020.

Novo - Studij Primijenjene psihologije na DOBA Fakultetu

Vijeće Nacionalne agencije RS za kvalitetu u visokom školstvu u listopadu 2020. pozitivno je ocijenilo i akreditiralo bachelor program Primijenjena psihologija te master studijski program Primijenjena psihologija.

Na DOBA Fakultetu svojim studijskim programima pratimo svjetske trendove i potrebe za novim aktualnim znanjima. Svakodnevno smo svjedoci potražnji za primijenjenim, interdisciplinarnim psihološkim znanjima kako bismo se lakše mogli uspješno suočavati s svakodnevnim izazovima u poslovnom i u privatnom području. A upravo smo ta ishodišta na DOBA Fakultetu pratili u razvoju novih programa Primijenjena psihologija.

Akreditirani studijski programi Primijenjene psihologije su posebni i drugačiji tako s aspekta njihovog sadržaja kao i s aspekta načina provedbe. Značajna sastavnica oba programa je praktično obrazovanje pod mentorstvom psihologa, što će studentima omogućiti stjecanje praktičnih znanja i vještina za rad u različitim područjima primijenjene psihologije.  

U trogodišnjem bachelor programu studenti će pored usvajanja temeljnih psiholoških znanja usvojiti i praktična znanja i kompetencije za optimalno funkcioniranje pojedinaca, skupina i organizacija. Razvijat će komunikacijske vještine, samoupoznavanje  i osobni integritet. Nakon završetka trogodišnjeg studija steći će stručni naziv diplomirani psiholog/VS/.

U dvogodišnjem magistarskom programu studenti će nadograditi znanja primijenjene psihologije te ih povezati s drugim područjima. Razvijat će praktične vještine za dijagnosticiranje procesa i stanja te se novim znanjima osposobiti za samostalno provođenje savjetodavne psihološke djelatnosti. Nakon uspješnog završetka steći će stručni naziv magister psihologije.

Na fakultetu ćemo oba programa provoditi u cijelosti online, prema provjerenom Dobinom modelu online studija, za koji smo jedini dobili dvije  međunarodne akreditacije za kvalitetu. Online studij je prilagođen životnim potrebama pojedinaca, pa i zaposlenima. Svojom sveobuhvatnom podrškom i primjenjivanjem informacijske tehnologije model je privlačan, dostupan i bogat interakcijom, te omogućuju potpunu fleksibilnost i dostupnost 24/7.

Prve studente u bachelor i master studijski program Primijenjena psihologija na DOBA Fakultetu ćemo upisivati na jesen 2021. godine.

Detaljne informacije o programu:

Predanom informativnom prijavom možete se upisati u bazu kandidata za studij.  

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac