Novosti

Novosti
19. lipanj 2020.

Online mentori su na online studiju iznimno važni

»Čak 92 % online studenata DOBA Fakulteta ocjenjuje da su online mentori ključni za njihov uspjeh na online studiju.« O tome kakva je njihova uloga zapitali smo Zvezdanu Strmšek, akademsku savjetnicu na DOBA Fakultetu.

Online mentor je osoba koja je sa studentima sve dane provedbe predmeta, bez obzira bilo to tijekom radnih dana, tijekom vikenda ili za blagdane. Online mentor ih podsjeti na određene rokove za predaju zadatka, na poštivanje pravila na online testovima, da ne zaborave na webinare, te ih pohvali za njihov aktivan rad i potiče da si međusobno pomažu.

Naravno, online mentor na DOBA Fakultetu ne može biti svatko. Važno je da on zna motivirati, da posjeduje mnogo empatije te da ujedno studente zna voditi skladno s pravilima fakulteta. Svaki online mentor prije mentoriranja pohađa posebno osposobljavanje koje smo razvili na DOBA Fakultetu.

S obzirom na to da odgovara i na neka stručna pitanja na predmetu, on može mentorirati samo predmete iz onog područja koje poznaje. Jednostavno rečeno, online mentor na pravnim predmetima je uistinu pravnik, a netko tko mentorira predmet iz područja odnosa s javnostima pak radi u području marketinga, u nekoj PR agenciji, odgovoran je za odnose s javnošću u nekoj tvrtki i slično.

Naši studenti ulogu online mentora tijekom studija predmeta po važnosti postavljaju čak ispred uloge profesora. A online mentor je za njih prva osoba kojoj će se obratiti i zamoliti za pomoć. Online mentor im naime daje osjećaj da tijekom studija nisu sami, da je on neprestanu prisutan, da mu se mogu bilo kada obratiti. Ali to nije važno samo u ovim posebnim vremenima, u kojima su neprestana komunikacija i međusobna povezanost itekako potrebni, već je i važan dio online studija.

A online mentori na DOBA Fakultetu su sinonim za neprestanu prisutnost, praćenje, razumijevanje i momentalnu odazivnost.

Zvezdana Strmšek, akademska savjetnica na DOBA Fakultetu

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli