Novosti

Novosti
03. travanj 2018.

Više od 3000 prijavljenih na prvom DOBA online summitu

Uspješno je završen prvi DOBA online summit! Na 10 besplatnih webinara koji su održani od 12. do 16. ožujka, prijavilo se čak 3096 sudionika iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

U tijeku virtualnog druženja naši stručnjaci, predavači na DOBA Fakultetu, predstavili su iznimno zanimljive i aktualne sadržaje iz područja odnosa s javnošću, ekonomije, produktivnosti, vođenja i marketinga.

Na uvodnom webinaru priznati stručnjak u području odnosa s javnošću i predavač DOBA Fakulteta, Pedja Ašanin Gole, predstavio je najprikladnije načine komuniciranja u krizi.  Naglasio je da krizne okolnosti zahtijevaju brzu i promišljenu reakciju i ujedno stalno iznošenje istine jer organizacija samo na taj način može ponovno uspostaviti povjerenje javnosti koja je pogođena krizom. Uvijek je dobro biti pripremljen na eventualne krizne situacije, prepoznati ih, djelovati u skladu s strategijom upravljanja krizom te na kraju iskustvo iskoristiti za poboljšanje pripravnosti.
Prof. dr. Boris Cizelj svoj webinar o lobiranju započeo je anketom kojom je sudionike upitao za mišljenje o lobiranju. Naime, razumijevanje tog pojma je od velike važnosti kada želimo zaštititi vlastite interese, prepoznati pokušaje utjecanja odn. lobiranja na naše odluke ili uvjerljivo iznositi mišljenja o lobiranju. Na primjerima iz svoje bogate prakse predstavio je aktivnost i kompetencije dobrih lobista te četiri glavna provedbena koraka lobiranja: analizu stanja, određivanje ciljeva i strategija, komuniciranje i evaluaciju učinka. Jedna od istaknutih tema bila je i regulacija kojom se nastoji suzbiti zlouporabu lobiranja. Webinar je završio predavačevim odgovorima na zanimljiva pitanja sudionika.
U sklopu šire teme produktivnosti Jasna Dominko Baloh, osnivačica i direktorica DOBA Fakulteta, održala je predavanje o upravljanju vremenom. Preopterećenost i neusklađenost radnog i slobodnog vremena u današnje vrijeme spadaju među glavne uzroke mnogih zdravstvenih tegoba. Stoga je iznimno važno raščistiti sam sa sobom o vlastitim očekivanjima te odrediti ciljeve i prioritete. Ukoliko želimo upravljati vremenom u poduzeću ili organizaciji kao pojedinac, teško ćemo uspjeti, naime, potrebno je sudjelovanje cijelog kolektiva. Ako ujutro odvojite 10 minuta za izradu spiska ciljeva i prioriteta, u tijeku radnog dana pridobit ćete bar jedan sat dragocjenog vremena. Pomoću spiska dobivate bolji pregled nad svojim aktivnostima, riješite se zadataka koji nisu hitni te nepotrebnih zadataka, postajete kreativniji i ostaje vam više slobodnog vremena. Ne zaboravite: „Upravljanje vremenom znači da vi savladavate vrijeme, a ne da vrijeme savladava vas.“
Mr. Klemen Žibret iskusan je menadžer, stručnjak za ljudske resurse, savjetnik i nositelj predmeta iz područja upravljanja i ophođenja s ljudima te organizacije i menadžmenta. U sklopu DOBA online summita održao je predavanje o promjenama u modernom poslovnom okruženju koje su odredile daljnje promjene u pogledu ljudskih resursa i upravljanja zaposlenicima. Prije nekoliko desetljeća ljudi su tijekom cijelog svojeg radnog vijeka ostali vjerni istom poduzeću, a današnje generacije osjetljivije su u pogledu usklađivanja rada i slobodnog vremena, na mogućnosti razvoja karijere te na skladnost vrijednosti poduzeća s osobnim vrijednostima. Poslodavci koji znaju prepoznati, privući, razvijati i zadržati talente, imaju veću konkurentsku prednost na tržištu, višu produktivnost, nižu fluktuaciju zaposlenika i zadovoljnije poslovne partnere.

Ključne novosti u marketingu u 2018. g. predstavila je Jasna Suhadolc, direktorica agencije Virtua PR s dugogodišnjim iskustvom u području digitalnih komunikacija. Tehnologija lanca blokova i kriptovalute su, svakako, iznimno vruće teme koje donose važne promjene u područje financija, ali otvaraju i nove mogućnosti na području marketinga. Osim toga, aktualna je i nova uredba koja donosi stroža pravila o zaštiti osobnih podataka (GDPR) i stupa na snagu 25. svibnja ove godine. Uredba će pojedincima nuditi bolju zaštitu privatnosti i sigurnosti u digitalnom okruženju, uključujući pravo na brisanje svih podataka koje su o njih prikupili oglašivači. Također će se naveliko pričati i o marketingu s mikro utjecajnim osobama (influenceri), o strojnom učenju, odn. umjetnoj inteligenciji, razgovornom (chat) marketingu, live videu i virtualnoj stvarnosti, međutim još uvijek će biti u središtu pozornosti kvalitetan i relevantan sadržaj.

Ukoliko ste propustili webinare, posjetite našu internetsku stranicu DOBA online summita, odaberite webinar koji želite pogledati, prijavite se i poslat ćemo vam poveznicu do snimka.

Svakako nastavite i dalje ulagati u svoj karijerni i osobni razvoj te odaberite DOBA Fakultet – pouzdanog partnera na putu prema uspjehu.

DOBA Fakulteta Maribor je fakultet prepoznatljiv po inovativnim pristupima i najkvalitetnijem studijskim programima te jedini u Jugoistočnoj Europi s međunarodnom akreditacijom online studija. Učitelji na DOBA Fakultetu su priznati stručnjaci iz najrazličitijih područja i posebnu pozornost posvećuju učenju na praktičnim primjerima. Visoko profesionalan i predan tim fakulteta pružat će vam potporu i savjete od upisa do diplome.  

Ponosimo se uspjesima:

  • 4 bachelor i 4 master programa, predavanja se održavaju na 3 jezika
  • više od 1000 online studenata godišnje
  • 3.842 diplomanata iz 46 država
  • 64 % diplomanata DOBA Fakulteta napreduje nakon završenog studija.  

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac