Novosti

Novosti
05. veljača 2019.

Virtualno proljeće – odlična prilika za studente

Međunarodni virtualni projekti studentima omogućavaju rad u međunarodnim timovima, razvoj kompetencija i neophodne referencije.

Ovoga proljeća zajedno s našim stranim partnerima iz Belgije, Nizozemske i Južne Afrike organiziramo međunarodne virtualne projekte, među kojima i dva koja su otvorena za sve studente DOBA Fakulteta, a sudjelovanje na njima je besplatno. Njima omogućavamo međunarodno iskustvo i onima koji nemaju mogućnost odlaska u inozemstvo na studij ili na praksu na dulje vrijeme.

Prednosti virtualnih projekata za vas, studente:

  • međunarodni timovi
  • nova znanja
  • nova poznanstva
  • strani učitelji, stručnjaci iz područja
  • razvoj interkulturalnih kompetencija
  • razvoj digitalnih kompetencija
  • mogućnost za poboljšanje znanja engleskog jezika
  • međunarodni certifikat i referencija koju ne posjeduje svatko.

Virtual Communication Across Cultures (@home)

Želite steći iskustvo u međunarodnom timu te ujedno i naučiti bolje komunicirati u virtualnom timu s članovima iz različitih zemalja? Želite svom poslodavcu predložiti referenciju da znate komunicirati u virtualnom interkulturalnom timu? Tada je projekt Virtual Communication Across Cultures prava prilika za vas.

Za djelovanje u globalnom svijetu od ključnog su značenja dobro razvijene interkulturalne kompetencije. Percipirate li razlike između kultura, znate li na njih odgovarajuće reagirati? Pripremamo vam teren za interkulturalnu komunikaciju i rad na studijama primjera.   

Kada? od 7. do 19. ožujka
Što? Važnost interkulturalnih kompetencija za zapošljavanje i uspjeh na radnom mjestu, skriveno značenje riječi, direktna i indirektna komunikacija, kulturna konotacija, komunikacijski stilovi, konstruktivno rješavanje interkulturalnih konflikata …
Tko? Studenti NHL Stenden University (kampusi u Nizozemskoj, u Kataru, u Južnoj Africi, na Baliju, u Tajlandu), studenti DOBA Fakulteta (Hrvatska, Srbija i Slovenija).
Kako? Virtualno, uvodnim pripremnim susretima i susretima upoznavanja, sa 4 predavanja najboljih predavačica iz područja interkulturalnog komuniciranja (Slovenija, Engleska, Nizozemska i Rusija), jedinstvenim studijama primjera, povezivanjem sa stranim studentima u virtualnom prostoru Blackboard te završnim virtualnim susretom s timskim prezentacijama i panelom sve četiri predavačice.

Izjava sudionika virtualnog projekta z NHL Stenden u 2018.: »Hvala na ovoj prilici. Rad u interkulturalnom te ujedno i virtualnom timu je inspirirajući. Za mene je to iznimno iskustvo koje ću moći primijeniti na radnom mjestu. Sudjelovanje je uistinu nadmašilo moja očekivanja. Želim svako dobro u daljnjoj suradnji između obije institucije.«

International Innovation Hackathon

Volite inovacije i nove izazove? Zamišljate sudjelovanje u međunarodnom, interdisciplinarnom timu koji za 24 sara nađe novo rješenje za problem gospodarenja otpadom ? Što ako vaše rješenje uvjeri investitore te vam otvori novu priliku u karijeri? Ovo rješenje uključuje novu aplikaciju i pripremu cjelovitog koncepta za razvoj rješenja u potencijalnu inovaciju s uvjerljivim 'pitchem' za investitore. Tada je projekt International Innovation Hackathon prilika koju tražite.

Kada? 9. i 10. svibnja (uzbudljivih 24 sata)
Što? Aktualni problemi iz područja gospodarenja otpadom u domaćinstvima, raspoređivanje viška hrane u restoranima, gospodarenje plastični otpadom …
Tko? Studenti iz Belgije (UCLL), Nizozemske (Fontys), Južne Afrike (ITversity Belgium Campus) te, naravno, i studenti DOBA Fakulteta iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Kako? Online susreti 24 sata sa svim sudionicima iz različitih zemalja, povezivanje s članovima međunarodnog tima putem odabranih alata, kontinuirano usmjeravanje mentora, konačne prezentacije komisiji na način »pitcha«, proglašenje pobjednika i podjela nagrada. 

Izjava sudionika International Innovation Hackathon 2018.: »Iznimno iskustvo! Uzbudljiva noć, rad u timovima sa studentima koje inače nikada ne bih upoznao. Za kratko vrijeme smo se morali dobro organizirati, a rezultat je izniman, bez obzira na kratko vremensko ograničenje. Definitivno sam poboljšao svoj engleski ili barem skupio hrabrost da sam govorio na engleskom. Dobar, drugačiji pristup.«

Sve vas, studente DOBA Fakulteta pozivamo da se pridružite.

Projekti se u cijelosti odvijaju na engleskom jeziku.

Prijave ovdje >>

 

 

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac