Novosti

Novosti
12. prosinac 2019.

Virtualno proljeće 2020. – međunarodni projekti za studente

Međunarodni virtualni projekti studentima omogućavaju rad u međunarodnim timovima, razvoj kompetencija i neophodne referencije.


Sve studente DOBA Fakulteta pozivamo da se pridružite:

Virtual Communication Across Cultures (@home)

International Innovation Hackathon: Hack the Waste

Projekti se u cijelosti odvijaju na engleskom jeziku. Možete se odlučiti za sudjelovanje na jednom ili na oba projekta.

Prijave do 1. 2. 2020.! Broj sudionika je ograničen. Prijave ovdje >>

Info: Nina Turčin, nina.turcin@doba.si


Ovoga proljeća zajedno s našim stranim partnerima iz Belgije, Nizozemske, Latvije i Južne Afrike organiziramo međunarodne virtualne projekte, među kojima i dva koja su otvorena za sve studente DOBA Fakulteta, a sudjelovanje na njima je besplatno. Njima omogućavamo međunarodno iskustvo i onima koji nemaju mogućnost odlaska u inozemstvo na studij ili na praksu na dulje vrijeme.

Prednosti virtualnih projekata za vas, studente:

  • međunarodni timovi
  • nova znanja
  • nova poznanstva
  • strani učitelji, stručnjaci iz područja
  • razvoj interkulturalnih kompetencija
  • razvoj digitalnih kompetencija
  • mogućnost za poboljšanje znanja engleskog jezika
  • međunarodni certifikat i referencija koju ne posjeduje svatko.

Virtual Communication Across Cultures (@home)

Želite steći iskustvo u međunarodnom timu te ujedno i naučiti bolje komunicirati u virtualnom timu s članovima iz različitih zemalja? Želite svom poslodavcu predložiti referenciju da znate komunicirati u virtualnom interkulturalnom timu? Tada je projekt Virtual Communication Across Cultures prava prilika za vas.

Za djelovanje u globalnom svijetu od ključnog su značenja dobro razvijene interkulturalne kompetencije. Percipirate li razlike između kultura, znate li na njih odgovarajuće reagirati? Pripremamo vam teren za interkulturalnu komunikaciju i rad na studijama primjera.   

Kada? Od 23. ožujka do 2. travnja.

Što? Važnost interkulturalnih kompetencija za zapošljavanje i uspjeh na radnom mjestu, skriveno značenje riječi, direktna i indirektna komunikacija, kulturna konotacija, komunikacijski stilovi, konstruktivno rješavanje interkulturalnih konflikata …

Tko? Studenti NHL Stenden University (kampusi u Nizozemskoj, u Kataru, u Južnoj Africi, na Baliju, u Tajlandu), studenti DOBA Fakulteta (Hrvatska, Srbija i Slovenija).

Kako? Virtualno, uvodnim pripremnim susretima i susretima upoznavanja, sa 4 predavanja najboljih predavačica iz područja interkulturalnog komuniciranja (Slovenija, Engleska, Nizozemska i Rusija), jedinstvenim studijama primjera, povezivanjem sa stranim studentima u virtualnom prostoru Blackboard te završnim virtualnim susretom s timskim prezentacijama i panelom sve četiri predavačice.

Izjava sudionika proteklog virtualnog projekta z NHL Stenden: »Hvala na ovoj prilici. Rad u interkulturalnom te ujedno i virtualnom timu je inspirirajući. Za mene je to iznimno iskustvo koje ću moći primijeniti na radnom mjestu. Sudjelovanje je uistinu nadmašilo moja očekivanja. Želim svako dobro u daljnjoj suradnji između obije institucije.«


International Innovation Hackathon: Hack the Waste

Volite inovacije i nove izazove? Zamišljate sudjelovanje u međunarodnom, interdisciplinarnom timu koji za 24 sara nađe novo rješenje za problem gospodarenja otpadom ? Što ako vaše rješenje uvjeri investitore te vam otvori novu priliku u karijeri? Ovo rješenje uključuje novu aplikaciju i pripremu cjelovitog koncepta za razvoj rješenja u potencijalnu inovaciju s uvjerljivim 'pitchem' za investitore. Tada je projekt International Innovation Hackathon prilika koju tražite.

Kada? 15. i 16. svibnja (uzbudljivih 24 sati, od podneva do podneva).

Što? Aktualni problemi iz područja gospodarenja otpadom: fokus hackathona 2020. je plastičan otpad.

Tko? Studenti iz Belgije (UCLL), Nizozemske (Fontys), Južne Afrike (ITversity Belgium Campus), Latvije (BA School of Business and Finance) te, naravno, i studenti DOBA Fakulteta iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Kako? Online susreti 24 sata sa svim sudionicima iz različitih zemalja, povezivanje s članovima međunarodnog tima putem odabranih alata, kontinuirano usmjeravanje mentora, konačne prezentacije komisiji na način »pitcha«, proglašenje pobjednika i podjela nagrada. 

Izjava sudionika proteklog International Innovation Hackathon: »Iznimno iskustvo! Uzbudljiva noć, rad u timovima sa studentima koje inače nikada ne bih upoznao. Za kratko vrijeme smo se morali dobro organizirati, a rezultat je izniman, bez obzira na kratko vremensko ograničenje. Definitivno sam poboljšao svoj engleski ili barem skupio hrabrost da sam govorio na engleskom. Dobar, drugačiji pristup.«

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac