Novosti

Novosti
14. studeni 2022.

Ugostili smo stručnjakinju za kvalitetu u obrazovanju

Na webinaru, koji se održao 7. 11. 2022. u okviru predmeta Menadžment kvalitete u obrazovanju, Sanja Brajković studentima je predstavila važnost ravnateljevog upravljanja vrtićem, školom za razvoj kvalitete, teorije upravljanja i važnost upravljanja za inkluzivnu školsku kulturu. Predstavljene koncepte je pozicionirala u kontekst sustava i prakse utvrđivanja i osiguravanja kvalitete u obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Sanja Brajković je po izobrazbi psihologinja, od leta 2003 je delala na Pučkem otvorenem učilištu u Zagrebu »Korak za korakom«, od leta 2022 pa dela v Network of Education Policy Centres (NEPC) v Zagrebu (Hrvaška).

Usmjerena je na unapređenje kvalitete rada odgojno-obrazovnih institucija, te na pružanje podrške djeci iz ranjivih skupina. Edukatorica je za primjenu pristupa usmjerenog na dijete u vrtićima i školama. Poseban interes su joj profesionalne zajednice učenja, formativno praćenje i procjenjivanje te obrazovanje za društvenu pravdu. Sudjelovala je u radu radnih skupina za izradu međunarodnih standarda kvalitete rada za odgajatelje i učitelje (ISSA), za izradu instrumenata i priručnika za samovrednovanje osnovnih škola i za vanjsko vrednovanje škola (NCVVO), te za izradu prijedloga Okvira za vrednovanje procesa i ishoda učenja u osnovnoškolskome i srednjoškolskome odgoju i obrazovanju u okviru Cjelovite kurikularne orme. Autorica je nekoliko priručnika i brošura te niza stručnih članaka namijenjenih odgojno-obrazovnim djelatnicima.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac