Novosti

Novosti
09. listopad 2018.

Top of the top prema mišljenju studenata

Studenti DOBA Fakulteta odabrali su naj učitelja i naj online mentora u studijski godini 2017./2018..

Na fakultetu sudjeluje u studijskom procesu više od 210 učitelja i online mentora, svake godine studenti odabiru najbolje. Laskavu titulu naj učitelj 2017./2018. osvojili su doc. dr. Darko Števančec i izv. prof. dr. Tina Vukasović. U ovogodišnjem odabiru naj učitelja i naj online mentora sudjelovao je 451 studenta. Predstavljamo vam top of the top.

Naj učitelj u bachelor programima je doc. dr. Darko Števančec.

Dr. Darko Števančec je prvi put proglašen naj učiteljem u dodiplomskim programima. U protekloj studijskoj godini je na dodiplomskim programima vodio predmete Osobni menadžment, Poslovno komuniciranje, Javni nastup i retorika te seminar Prezentacija i retorika.

Dr. Darko Števančec je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, gdje je i doktorirao te stekao naziv doktora psiholoških znanosti. U razdoblju od 1991. do 1999. godine je vodio jednu od privatnih istraživačkih poduzeća u Sloveniji - Davean, d. o. o., poduzeće za razvoj, gdje se bavio istraživanjem, savjetovanjem i obrazovanjem u područjima marketinga, vođenja i psihosocijalne klime organizacija. Najznačajnija referencija poduzeća je strateško savjetovanje u razvoju televizijske postaje Kanal A. Njegov znanstvenoistraživački rad u tom razdoblju obuhvaća nekoliko stručnih članaka i priloga na međunarodnim psihološkim kongresima. Od 2001. godine se posvećuje prvenstveno pedagoškom i istraživačkom radu u visokoškolskim organizacijama.

Izjava prilikom izbora Naj učitelj 2017./2018.
'U  dinamici vremena zadnjih nekoliko godina, uz inflaciju različitih informacija te antagonizama modernizma i konzervativizma, konformizma i slobode misli, postajemo zbunjeni, često i apatični i neinventivni te zaboravljamo na vrijednosti koje smo donedavno njegovali. Možda je ova nagrada i potvrda da se ponekad potrebno posvetiti čovjeku, studentu, i uvjeriti ga da u životu upotrijebi vlastitu pamet, te prije svega da se, bez obzira na posljedice, toga i drži. Zahvalan sam odličnoj ekipi suradnika na fakultetu te studentima koji su mi pored stručnog rada pružili i priliku da u okviru svojih predmeta upozorim na dileme suvremenog svijeta.'    

Naj učiteljica u master programima po izboru študentov je izv. prof. dr. Tina Vukasović.

Dr. Tina Vukasovič je prvi put proglašena naj učiteljicom u master programima. U protekloj studijskoj godini je studente na magistarskom studiju vodila na dva predmeta, i to Menadžment u prodaji i marketingu za slovenske studente te Međunarodni marketing za hrvatske i srpske studente.

Tina Vukasović je doktorirala na Fakultetu za menadžment Kopar sveučilišta Univerza na Primorskem. U svojoj radnoj karijeri je više od dvanaest godina bila zaposlena u gospodarstvu, u strateškom marketingu Perutnine Ptuj, d. d. Od 2012. godine je zaposlena na Međunarodnom fakultetu za društvene i poslovne studije u Celju, na DOBA Fakultetu u Mariboru te na Fakultetu za matematiku, društvene znanosti i informacijsku tehnologiju sveučilišta Univerza na Primorskem. Dodijeljen joj je pedagoški naziv izvanredna profesorica za područje trženja. Pedagoški i istraživački surađuje s različitim sveučilišnim i drugim visokoškolskim zavodima. Svoj istraživački rad predstavlja u uglednim domaćim i stranim znanstvenih revijama te na međunarodno priznatim konferencijama. Znanstvenoistraživačka područja kojima se bavi su marketing, strateški marketing, međunarodni marketing, istraživanje tržišta, menadžment robnih marki, ponašanje i istraživanje ponašanja potrošača.

Izjava prilikom izbora Naj učiteljica 2017./2018.
'Raduje me da su studenti DOBA fakulteta osjetili i prepoznali moja nastojanja i želju usmjerenu na predaju primjenjivog te korisnog znanja i iskustava. Dodijeljeni mi naziv Naj učiteljica DOBA Fakulteta u master studijskim programima shvaćam kao potvrdu izvrsnosti našeg dosadašnjeg zajedničkog rada, te ujedno i izazov i prilika za još odgovorniji i kvalitetniji rad, koji će biti još usmjereniji na obogaćivanje vašeg znanja inovativnim i kreativnim pristupima i tehnikama podučavanja. Ovom bih se prilikom željela zahvaliti studentima koji mi pomažu stvarati nove ideje, te mi prije svega daju inspiraciju za daljnji rad. Sa zadovoljstvom prihvaćam generacije studenata koji svakodnevno obogaćuju svoje znanje, te isto primjenjuju na svom životnom putu, te tako uspješnije slijede svoje ciljeve.'

Desna ruka svih učitelja su online mentori, stručnjaci s područja predmeta, koji studente prate sedam dana u tjednu, motiviraju ih, daju im povratne informacije, rješavaju stručne probleme na koje su naišli za vrijeme studija, usmjeravaju ih na predmetu, odgovaraju na njihova pitanja svaki dan u tjednu. Online mentori su velika podrška kako učitelju, tako i studentima.

Naj online mentori 2017./2018. po izboru studenata su:

  • mag. Darko Balaš u Hrvatskoj
  • mag. Bojana Brev u Sloveniji
  • mag. Nedeljko Ostojič u Srbiji

mag. Darko Balaš: izjava prilikom izbora Naj online mentor u Hrvatskoj 2017./2018.
'Jako sam sretan. Biti odabran za najboljeg online mentora godine za mene je velika čast i veliki uspjeh, jer i ostale kolege mentori ulažu svoj trud u rad sa studentima i vrhunski su stručnjaci. Raditi za DOBA-u nije posao, već privilegija, jer je najbliži onome što je potrebno obrazovanju, a to je izravan odnos i suradnja onaga tko uči i učitelja. Klasična nastava jedan profesor na 300 studenata vrlo brzo past će u zaborav, jer ne može riješiti individualne probleme studenata. Posao online mentora daje mi priliku pristupiti svakom studentu individualno i u kratkom roku riješiti sve njegove nedoumice i probleme. Stvaranje prijateljskog odnosa u tom procesu komunikacije, ključno je za motivaciju studenta za daljnji uspješan rad. Što više nastojim prenijeti svoju ljubav prema poslu i na studente, jer raditi posao koji voliš jedina je dobitna kombinacija za uspijeh u današnjem svijetu gdje smo svi otuđeni jedni od drugih i velika većina ljudi radi posao koji ne voli, jer nije dobro usmjerena. Jako sam ponosan, no svoj uspjeh dugujem perfektnoj suradnji s drugim kolegama online mentorima, voditeljima programa, profesorima i našim dragim studentima, koji su jedini razlog što i postojimo. Oduševljen sam što radim obrazovanje budućnosti, jer u DOBA-i je ono već tu!'

Čestitke svima.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac