Novosti

Novosti
26. lipanj 2024.

Sudjelovanje članova DOBA Fakulteta na konferenciji EDEN 2024: Učenje u doba umjetne inteligencije

Visokoškolski učitelji, znanstveni suradnici i stručni djelatnici DOBA Fakulteta sudjelovali su na konferenciji EDEN 2024 na temu 'Learning in the Age of AI: Towards Imaginative Futures', koja se održavala na Sveučilištu u Grazu, Austrija, od 16. do 18. lipnja. Konferencija, koja je okupila stručnjake s područja obrazovanja i tehnologije, bila je namijenjena raspravi o budućnosti učenja u doba umjetne inteligencije te pronalaženju novih, inovativnih pristupa obrazovanju.

Dr. Martina Plantak i Msc. Vesna Lešnik Štefotič predstavile su svoj članak 'Artificial Intelligence and the Future of Online Learning: Opportunities and Challenges', u kojem su govorile o istraživanju o upotrebi i razlozima korištenja umjetne inteligencije među studentima DOBA Fakulteta. Članak je istaknuo prilike i izazove koje donosi umjetna inteligencija u online učenju, te ponudio uvid u iskustva i očekivanja studenata u vezi s tom tehnologijom.

Dr. Plantak je također sudjelovala u debatnoj sesiji, gdje su raspravljali o etičkim aspektima korištenja umjetne inteligencije u obrazovanju. Sesija je otvorila pitanja o potrebama za razvojem obrazovnih sustava koji su usporedivi s razvojem digitalne tehnologije, te naglasila važnost etičke upotrebe tih alata.

Ostale prezentacije na konferenciji bile su usredotočene na pitanja o promociji jednakosti u digitalnim obrazovnim prostorima i potrebama za integracijom digitalnih sustava u složenom obrazovnom ekosustavu.

Događaj je omogućio razmjenu mišljenja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima s različitih područja, što će nedvojbeno pridonijeti daljnjem razvoju i poboljšanju obrazovnih sustava diljem svijeta.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli