Novosti

Novosti
06. srpanj 2021.

Studentica DOBA Fakulteta započela Erasmus praksu u Nizozemskoj

Anja Koleša, studentica master studija Marketing i prodaja, javila se iz Nizozemske, gdje je započela Erasmus praksu.

»S obavljanjem Erasmus stručne prakse započela sam 1. lipnja 2021. u nizozemskom gradu Groningen. Obavljat ću je do kraja kolovoza, a sudjelovat ću s organizacijom koja ugošćuje jedan od većih festivala u performativnoj umjetnosti i glazbi u Nizozemskoj te najvećim u Groningenu. Festival Noorderzon godišnje posjećuje 130 tisuća posjetitelja, koji sudjeluju na različitim instalacijama, izložbama, predstavama i glazbenim događajima, a festival se odvija u centru parka Noorderplantsoen u Groningenu te po različitim lokacijama diljem grada.

Prve sam dane provela s ekipom iz odjeljenja marketinga, s kojom ću uglavnom i surađivati. Članovi ekipe su mi predstavili program i festivalske lokacije, a sama sam već započela s različitim zadacima koje ću izvršavati tijekom ljeta (administriranje društvenih mreža, pomoć u sustavu prodaje ulaznica, koordinacija volontera, a kasnije još i pomoć u koordinaciji i organizaciji s umjetnicima te kraći intervjui s umjetnicima nakon njihovih događaja).

Radi zaoštravanja situacije s koronavirusom, radi koje je nizozemska vlada već donijela ponovne mjere koje su stupile na snagu 10. srpnja, većina zaposlenika, uključivo sa mnom, radi na daljinu. Do početka festivala, 12. kolovoza, ekipa u uredu će se izmjenjivati.

Ovogodišnja edicija festivala će uslijed trenutačne situacije biti u manjem omjeru, a festival će se provoditi pod uvjetima koje određuje nizozemska vlada (1,5 metra udaljenosti između sjedala, a svi se događaji provode s određenim rasporedom sjedenja).

U njihov sam se radni proces uključila brzo, unatoč tome što je iza mene tek dobar tjedan praktičnog osposobljavanja, a od tega više od polovice rada na daljinu. Ekipa je zanimljiva i brzo smo se uskladili, stoga ne sumnjam da će ovo ljeto proći u tren oka.«

Anji u Nizozemskoj želimo sve najbolje i uspješno sproveden festival.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac