Novosti

Novosti
21. rujan 2018.

Stručna ekskurzija u Beč

Jučer je 11 studenata master programa Menadžment pametnih gradova i 4 njihovih budućih studijska kolega krenulo na stručnu ekskurziju u Beč, koji se smatra odličnim primjerom prakse pametnog grada.

Studenti su se susreli s predstavnicom Urban Innovation Vienna koja im je predstavila strategiju pametnog grada Beč, njihove dobre prakse, a studenti su iskoristili priliku i za postavljanje pitanja i traženje prilika za uvođenje podobnih rješenja u svoje radne prakse. Kao primjer dobre prakse su posjetili i novonastalu gradsku četvrt Aspern Seestadt, koja se nalazi na periferiji Beča. Vodič im je predstavio idejnu zamisao, a zatim su se s velikim zanimanjem prošetali po četvrti te se uvjerili kako je život u njoj prilično dinamičan, te prije svega ekološko prihvatljiv, naime većina njezinih stanovnika za prijevoz koristi bicikle i romobile.

»Uistinu mi je drago da sam konačno imala priliku i uživo upoznati svoje studijske kolege, te s njima provesti dan u Beču, gdje sam raširila svoj horizont u područja pametnih gradova.«
studentica master programa Menadžment pametnih gradova

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac