Novosti

Novosti
15. travanj 2021.

Razvoj kompetencija za uspješan online studij i učenje učenja

Centra kompetencija u okviru DOBA Fakulteta djeluje od 2016. godine te je jedini ovovrstan centar u Sloveniji. Namijenjen je svim ciljanim skupinama uključenim u online studij – studentima, online mentorima i visokoškolskim profesorima.

Njegovi ciljevi su:

  • praćenje i uvođenje trendova u području online obrazovanja; 
  • studentima olakšati početak studija i cjelokupan online studij; 
  • online mentorima i visokoškolskim profesorima olakšati proces online podučavanja i međusobnu razmjenu dobrih praksi te stjecanje kompetencija iz područja online podučavanja; 
  • svim ciljanim skupinama pomagati pri razvijanju i poboljšavanju osobnog menadžmenta i cjeloživotnog učenja;
  • razvijati kompetenciju učenje učenja;
  • razvijati digitalnu pismenost.

Aktivnosti organiziramo u obliku besplatnih webinara prema utvrđenoj potrebi za određenim znanjima. Studentima omogućujemo i besplatna testiranja i osobno savjetovanje.  

U sklopu Centra kompetencija u ovoj smo studijskoj godini već proveli webinar za visokoškolske profesore na temu usmjeravajuće povratne informacije te webinar za online mentore o standardima rada i novostima u području online obrazovanja. Pripremili smo i tri nove video snimke za studente, koje im omogućavaju preglednije pretraživanje izvora po različitim bazama te video prezentaciju o kulturi komuniciranja u online okruženju za sve ciljane skupine.

A što je još planirano do kraja studijske godine?

Razvojni dan za visokoškolske profesore i online mentore, koji ćemo, nadamo se, moći provesti uživo. Provest ćemo i dva webinara primjera dobrih praksi na predmetima za visokoškolske profesore i online mentore. Ponovno ćemo provesti trotjedni Mikro master program Inovativno obrazovanje online, koji je namijenjen i vanjskim sudionicima. Provest ćemo i osposobljavanje za nove online mentore. Za studente ćemo zbog velikog interesa već 12 put zaredom provesti webinar Kako učiti online.

Informiranje u vezi s aktivnostima Centra kompetencija za sve se zainteresirane odvija u virtualnom nastavnom okruženju u kojem je dostupan poseban predmet, putem internetskih stranica fakulteta i na društvenim mrežama.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac