Novosti

Novosti
27. ožujak 2020.

Razgovor s poduzetnicama

Dr. Marina Letonja će na predmetu Poduzetništvo i kultura poduzeća ugostiti poduzetnice koje su svoju poduzetničku djelatnost započele 2019. godine poticajem SPIRIT-a, sudjelovale u MOOC – osposobljavanju za poduzetnice početnice u online okruženju te dobile subvencije za samozapošljavanje.

Studenti i studentice će na webinaru saslušati razgovor sa sljedećim gošćama: Petrom Kralj (Petrasana), Brigitom Brezovac (Studio Brigite Brezovac), Tinkarom Fortuna (Planet Fortuna), Antoniniasom Smogavc (Antoninias) i Uršom Boldin (Joga s Urškom).

Naše gošće će predstaviti svoje poslovne ideje i to kako su do njih došle, predstavit će početke svog poduzetničkog puta, kako su učinile korak od ideje do prilike na tržištu, izazove s kojima se susreću, spoznaje koje su ih obogatile, opisat će kako grade mrežu partnerstava …

Ja sam Petra Kralj, dolazim iz Ljutomera, voditeljica sam Holističkog Centra PETRASANA, u kojem se bavimo osobnom transformacijom i zdravljem na razini tijela, uma, energije i duha. Istraživačica sam i predavačica, certificirana i akreditirana mentorica i trenerica tehnika za opuštanje i osobnu transformaciju. Imam praktična iskustva rada s klijentima na 4 jezika te više od 10 godina radnog iskustva u javnozdravstvenom sektoru. Studirala sam na Fakultetu za farmaciju, za sigurnosne znanosti (FVV) i na Medicinskom Sveučilištu u Innsbrucku. Prije nekoliko sam godina zbog vlastitih potreba i interesa svu teoriju i praksu sjedinila s provjereno učinkovitim metodama iz područja komplementarne, alternativne i energijske medicine, a 2019. godine sam se pak upustila u svoju do sada najveću avanturu - u poduzetništvo. Ljudima pomažem razriješiti fizičke i emocionalne poteškoće, blokade, uvjerenja koja ograničavaju i strahove u obliku individualnih seansi, predavanja, grupnih radionica i tečajeva.
Petra Kralj

Ja sam nekadašnja profesionalna sportašica, dvanaestostruka amaterska svjetska prvakinja u bodybuildingu i prva Europljanka koja je uspjela pobijediti u SAD-u, i to na čak tri profesionalna takmičenja zaredom. Na takmičenju Ms. Olympia u Las Vegasu uvrstila sam se na izvrsno 3. mjesto na svijetu. Nakon završetka sportske karijere, koja je trajala čak 15 godina, i nakon rođenja djeteta odlučila sam se za samostalan poduzetnički put. U svom studiju sa svojim klijentima dijelim 25-godišnje znanje i široku paletu vježbi koje se temelje na vlastitom iskustvu; stručno vodstvo s iznimnim osjećajem za ljude i sposobnošću pojedinog tijela, koje vodi iz stanja u kojem se trenutačno nalazite do stanja koje želite postići; kreativnu voditeljicu i pratilju koja fleksibilno prilagođava i stupnjuje tjelesne vježbe u smjeru postavljenog cilja. Još uvijek učim, naime radoznalost me vuče prema uvijek novim vježbama i programima, tako da svoje usluge konstantno nadograđujem. Zamjećujem odazive klijenata i njihove rezultate, što mi daje smjernice za budući rad. 
Brigita Brezovac

Ja sam mama triju curica – 14-godišnje Taje, 6-godišnje Vite i skoro 5-godišnje Flore. Po naobrazbi sam magistrica poslovnih znanosti, već više od 20 godina radim u prodaji. Psihologija prodaje, odnos između prodajnih agenata i kupaca, tipovi ličnosti, prodajne vještine, komunikacija između zaposlenika – to su teme koje su me zanimale već tijekom studija pa i na poslu, a sada pak sve znanje i iskustva koja sam u ovom području stekla s radošću prenosim dalje svojim slušateljima na svojim radionicama, pod okriljem svog poduzeća Planet Fortuna. Uz posao sam stekla međunarodnu licenciju za SDI trenericu te sam stekla i diplomu iz neurolingvističkog programiranja, a završavam i nadogradnju NLP programa – NLP praktičar. Svoju ljubav prema radu s djecom, prema plesu i prema pjevanju uključujem u različite projekte u ovom području. Jedan od takvih projekata je i prošlogodišnji izazov moje prve knjižice za djecu FORTUNA - Planet Igara, u kojoj kroz priču opisujem igre iz svoje mladosti. 
Tinkara Fortuna
Foto: Vid Ponikvar

Ja sam osnivačica robne marke Antoninias. Dječja bolest me nadahnula za modnu karijeru, čime sam stvorila robnu marku. Diplomu sam stekla na studiju dizajna na Fakultetu za dizajn u Ljubljani. Nakon stečene diplome sam u Londonu u studenome 2018. godine magistrirala na fakultetu London School of Business and Finance, na smjeru luksuzni brand management. Tijekom studija u inozemstvu moja je ideja o oblikovanju kupaćih kostima sazrjela. Marka Antoninias je u početku bila osmišljena samo kao marka kupaćih kostima, a nakon što se, prije svega 2018. godine, ukazala nova prilika za cjelodnevnu odjeću za putovanja, ponuda Antoninias se raširila. Nastala je marka ležerne odjeće za odmor, koja se afirmirala i kao multifunkcionalna odjeća i vremenski neopredijeljena odjeća premium/ luksuznog segmenta. Osim što sam razvila vlastitu robnu marku, bavim se i marketingom i oblikovanjem, što su veoma dobre referencije u samom osmišljanju projekta. 
Antoninias Elina Smogavc

Ja sam ekonomistica te se već više od dvadeset godina amaterski bavim jogom. Svoje sam znanje, pored svih seminara i radionica, nadogradila i međunarodnim učiteljskim tečajem, te od tada s najvećim veseljem svoje znanje joge prenosim na osobe koje vježbaju u mom joga studiju Joga s Urškom, koji sam osnovala 2019. godine.
Urška Boldin

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac