Novosti

Novosti
20. studeni 2023.

Projekt BE-WELL predstavljen na IX World Scientific Conference on Violence in Schools

Na IX. World Scientific Conference on Violence in Schools partneri projekta BE WELL predstavili su 'Guiding principles of the Erasmus+ BE WELL« in »School-based multicomponent positive psychology interventions on well-being in middle and late adolescents: a systematic review'. U raspravi je bilo naglašeno da su nastavnici ključni pri osiguravanju uspješnog uvođenja pozitivnih psiholoških intervencija, a ujedno je važno i jačanje njihovog vlastitog blagostanja.

Nakon konferencije su partneri projekta nastavili s radnim sastankom u Sevilli (4. - 6. 10. 2023.), gdje je glavni naglasak bio na daljnjem razvoju kurikuluma BE WELL. U okviru kurikuluma partneri su razvili četiri module kurikuluma: 

  • Izgradnja pozitivne misaone orijentacije,
  • Emocionalno blagostanje i regulacija,
  • Socijalne i međuljudske vještine te
  • Osobni rast i orijentiranost na budućnost, koji pokrivaju ključna područja pozitivne psihologije, poput snage karaktera, optimizma, empatije, rješavanje problema i ustrajnosti, s ciljem poboljšanja blagostanja i osobnog razvoja nastavnika i učenika.

Također, partneri su na sastanku pripremili podroban provedbeni plan osposobljavanja i pregledali rezultate, odredili daljnje korake te potvrdili vremenski okvir za pilot implementaciju osposobljavanja u odabranim školama.

Svojim interdisciplinarnim pristupom projekt BE WELL postavlja nove standarde u obrazovanju pozitivne psihologije i brine se za dobrobit u obrazovnom okruženju.

Za podrobnije informacije posjetite internetsku stranicu projekta BE WELL.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli