Novosti

Novosti
05. listopad 2021.

Priznanja DOBA Fakulteta za najbolje visokoškolske profesore i online mentore u studijskoj godini 2020./2021.

U studijskom procesu na fakultetu sudjeluje više od 210 profesora i online mentora, koji svojim predanim i odličnim pedagoškim radom, uvođenjem suvremenih metoda učenja i pristupa koji potiču aktivnost studenata, podižu kvalitetu studijskih rezultata.

Laskavi naziv NAJBOLJEG VISOKOŠKOLSKOG PROFESORA/PROFESORICE u 2020./2021. prislužili su si prof. dr. Cene Bavec, doc. dr. Živa Veingerl Čič i lekt. Kristina Mlinarič.

U ovogodišnjem izboru za najbolje profesore i online mentore sudjelovalo je 607 studenata.

Predstavljamo vam najbolje:

Cene Bavec, naj učiteljNajbolji profesor 2020./2021. u doktorskom studijskom programu je prof. dr. Cene Bavec

Dr. Cene Bavec je u studijskoj godini 2020./2021. u doktorskom studijskom programu proveo predmet Odabrana poglavlja strateškog vođenja i menedžmenta.

Dr. Bavec je prilikom primanja priznanja zapisao:

»Prvo moram zahvaliti studentima na uistinu ljubaznom priznanju, koje mi mnogo znači. Pogotovo jer se radi o studentima doktorskog programa, koji su meni prvenstveno kolegice i kolege, kojima po svojim najboljim mogućnostima pokušavam pomoći i savjetovati pri rješavanju njihovih problema. Stoga su i moja predavanja usredotočena prije svega na poticanje radoznalosti, ukazivanje na moguće pristupe u njihovom istraživanju te, naravno, i na predstavljanje najvažnijih znanstvenih i stručnih trendova.

Sada, kada su predavanja završena, mogu priznati da me je podučavanje isključivo na daljinu na početku nekoliko zabrinjavalo. U svojoj, doduše ne posebno dugoj akademskoj karijeri, mnogo su mi značili osobni kontakti sa studentima jer sam tako najbrže ocijenio njihove individualne posebnosti te im se prema potrebi i prilagođavao. Ali na DOBI sam upoznao i drugu stranu te medalje, naime razni forumi i elektronička pošta, kao i snimljena predavanja, studentima i profesoru daju više vremena za razmišljanje i usredotočenu raspravu. To je često mnogo učinkovitije od osobnih kontakata. Iz tog kuta gledanja priznanje zaslužuju i studenti doktorskog programa, od kojih sam i ja mnogo naučio. Iskreno im želim da bi i ubuduće bili tako uspješni u profesionalnom, te naravno, i u privatnom životu.

A moram i posebice naglasiti da moja zahvala ne ide samo studentima, već ide i kolegicama i kolegama na DOBI. Posebno bih volio zahvaliti dr. Marku Divjaku, naime bez njegovih savjeta i pomoći ovo priznanje zasigurno ne bih dobio. Još jednom hvala svima koji su mi uljepšali dan.«


Živa Veingerl Čič, naj učiteljicaNajbolja profesorica 2020./2021. u magistarskim studijskih programima je doc. dr. Živa Veingerl Čič 

Dr. Živa Veingerl Čič je u studijskoj godini 2020./2021. studente magistarskog studija vodila na predmetu Kreativno upravljanje ljudskim resursima za konkurentske prednosti.

Dr. Veingerl Čič je prilikom primanja priznanja zapisala:

»Naziv Naj PROFESORICA me ispunjava ponosom i srećom. Veseli me da su studenti prepoznali važnost suradnje, praktične primjenjivosti sadržaja i prijenos iskustava. Zahvalna sam na prilici da sam na predmetima mogla upozoriti na dileme suvremenog doba te ujedno studentima ostaviti mjesta za kritički pogled i razmišljanje. Uvjerena sam da nije važna samo podjela znanja, već prije svega iskrena, otvorena i jasna komunikacija koju sam uspostavila sa studentima. I u daljnjem pedagoškom radu ću različitim inovativnim pedagoškim pristupima kod studenata jačati kreativnost, otvorenost i kritičko razmišljanje te brigu o bližnjima, naime uvjerena sam da su to kompetencije koje će im u životu i na radnom mjestu najviše trebati. Ova mi je nagrada potvrda da sam na pravom putu te mi ujedno predstavlja veliku obvezu i motivaciju za dalje.«


Kristina mlinarič, naj online učiteljicaNajbolja profesorica 2020./2021. u dodiplomskim studijskim programima je lekt. Kristina Mlinarič

Kristina Mlinarič je u studijskoj godini 2020./2021. studente dodiplomskih studijskih program vodila na predmetu Jezik struke i europske dimenzije – engleski.

Prilikom primanja priznanja zapisala je:

»Kada sam saznala da sam bila izbrana za naj profesoricu bila sam iznimno počašćena. Posebno zbog toga što poučavam jedan od stranih jezika te tako nemam kontakt sa svim studentima. Meni je ovaj naziv u prvom redu potvrda te ujedno i poticaj. Potvrda da trud i briga o profesionalnom te ujedno i prisnom i osobnom odnosu sa studentima nisu zanemareni. Poticaj da i dalje tražim nove ideje, teme i iskre inovativnosti u pripremi i provođenju predmeta. Iskrena hvala studentima na iskazanom mi povjerenju i timu DOBA Fakulteta na iznimnoj suradnji.«


Desna ruka visokoškolskih profesora su online mentori, stručnjaci iz područja predmeta, koji studente prate sedam dana u tjednu, motiviraju ih, daju im povratne informacije, rješavaju stručne probleme na koje su isti naišli tijekom studija, usmjeravaju ih na predmetu te odgovaraju na njihova pitanja svakog dana u tjednu. Online mentori su velika podrška, kako visokoškolskim profesorima tako i studentima.

NAJBOLJI online mentori u 2020./2021. su:

  • mag. Zineta Vilman u Sloveniji
  • Martina Kadić u Hrvatskoj te
  • mag. Nedeljko Ostojić u Srbiji

Najboljim visokoškolskim profesorima i online mentorima u 2020./2021. zahvaljujemo na njihovoj angažiranosti i stručnosti koje cijene i naši studenti. Svojim radom i stručnim znanjem studente su obogatili znanjem i kompetencijama koje trebaju za razvoj svoje karijere.  

Na osvojenom im nazivu čestitamo!

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac