Novosti

Novosti
13. rujan 2022.

Priznanja DOBA Fakulteta Najboljim visokoškolskim profesorima i online mentorima u studijskoj godini 2021./2022.

U studijskom procesu na fakultetu sudjeluje više od 210 profesora i online mentora, koji svojim predanim i odličnim pedagoškim radom, uvođenjem suvremenih pedagoških metoda i pristupa kojim potiču aktivnost studenata, povećavaju kvalitetu studijskih rezultata.

Laskavi naziv NAJBOLJI VISOKOŠKOLSKI PROFESOR/PROFESORICA u 2021./2022. osvojili su izv. prof. dr. Andrej Kovačič, doc. dr. Aidan Cerar i doc. dr. Ana Hafner.

U ovogodišnjem izboru za najbolje profesore i online mentore sudjelovalo je 650 studenata.

Predstavljamo vam najbolje:

Najbolja profesorica u 2021./2022. u doktorskom studijskom programu je doc. dr. Ana Hafner

Dr. Ana Hafner u studijskoj godini 2021./2022. u doktorskom studijskom programu predavala je na predmetu Odabrana poglavlja inoviranja i soustvaranje.

Dr. Ana Hafner je prilikom dodjele priznanja zapisala:

»Vrlo sam zahvalna na ovom priznanju. Doduše, još uvijek ne znam sa sigurnošću čime sam ga zaslužila – ne samo da ga zaista nisam očekivala, moram naglasiti i da je suradnja sa studentima doktorskog studija za mene već sama po sebi poseban privilegij i nagrada! Zahvalna sam što sam dobila mogućnost za razmjenu mišljenja s ljudima koji već imaju svoja važna poslovna i istraživačka iskustva te sam zbog toga od njih mogla mnogo i naučiti.

Ono što sam smatrala svojim poslanstvom prije svega je poticanje na daljnje istraživanje u prijedlozima za doktorske dispozicije koje su studenti već odabrali, s aspekta mojeg predmeta, dakle inovacija i izumljivanja. U konačnici, i naši studenti će morati doći do novih znanstvenih otkrića ili inovacija, stoga smatram da je predmet u tom smislu bio dobro osmišljen te također smatram da su studenti mogli upoznati neke nove dimenzije u svojem istraživačkom problemu.

A na kraju vam mogu povjeriti i da ćemo se za neko vrijeme moći veseliti uistinu iznimnim doktorskim disertacijama. Svaka posebno neće biti praznik samo za našeg (budućeg) doktora znanosti, već i za fakultet i mene osobno!« 

Najbolji profesor u 2021./2022. u master studijskim programima je doc. dr. Aidan Cerar

Dr. Aidan Cerar je u studijskoj godini 2021./2022. studente master studijskih programa vodio na predmetu Komuniciranje, participacija i uključenost dionika u vođenju pametnih gradova.

Dr. Aidan Cera je prilikom dodjele naziva zapisao:

»Hvala vam, veseli me da ste me izabrali za naj profesora u studijskoj godini 2021./2022. No više od toga me veseli kada kadar vidim da studenti svoje novo znanje primjenjuju u praksi u svojem poslu. Gradovi i mjesta mogu biti bolji.

Oni moraju biti zanimljiviji, ugodniji, zeleniji, bolji za pješake te općenito više po mjeri čovjeka. To je ono što grad čini pametnijim i ono što bih ja želio da studenti shvate.«

Najbolji profesor u 2021./2022. u bachelor studijskim programima je izv. prof. dr. Andrej Kovačič

Dr. Andrej Kovačič je u studijskoj godini 2021./2022. studente bachelor studijskih programa vodio na predmetu Komuniciranje i nove tehnologije.

Prilikom dodjele naziva zapisao je:

»I ja, poput vas, koji ste se upisali na DOBA Fakultet, sam prije nekoliko godina odlučio predavati predmet Komuniciranje i nove tehnologije te tada nisam bio sasvim siguran u nove načine podučavanja. Online podučavanje komunikacijskih tehnika bio mi je izazov te ujedno i nešto novo i uzbudljivo. Kako mogu »dotaći« svoje studente kada su oni daleko od mene? No, na DOBI su načini podučavanja razrađeni te smo skupa s iznimnim stručnim kadrom uspjeli ostvariti sasvim novi koncept podučavanja, koji se temelji na praktičnim primjerima i suvremenom znanju. Odjednom su se ograničenja i udaljenost pretvorili u nove mogućnosti, a povezanost sa studentima postajala je sve jača.

No, naravno, najčarobnije je kada iskonsku želju za prenošenjem primjenjivih znanja osjete i studenti. Zato hvala vam, drage studentice i dragi studenti, što ste otvorili svoje horizonte, prihvatili komunikacijske tehnike te i sami sebi dokazali da se želite još više poboljšati u ovom području kvalitete života.  

Znajte da ste priznanjem za naj profesora potvrdili i napore mentora i stručnog osoblja te našu zajedničku želju na DOBI za prenošenjem visoke razine primjenjivih znanja i iskustava iz prakse. Hvala.«


Desna ruka visokoškolskih profesora su online mentori, stručnjaci iz područja predmeta koji studente prate sedam dana u tjednu, koji ih motiviraju, daju im povratne informacije, rješavaju stručne probleme na koje su oni naišli tijekom studija, usmjeravaju ih na predmetu i odgovaraju na njihova pitanja svakog dana u tjednu. Online mentori velika su podrška tako visokoškolskim profesorima, kako studentima.

NAJBOLJI online mentori u 2021./2022. su:

  • mag. Anita Hrast u Sloveniji
  • Sandra Lapčić Kovačić u Hrvatskoj te
  • mag. Nedeljko Ostojić u Srbiji.

Sandra Lapčić Kovačić: »Zaista sam izuzetno počašćena ponovnim odabirom za “naj online mentora” na DOBA Fakultetu. I moram priznati da sam ponovno iznenađena ovom laskavom titulom, s obzirom da svi online mentori na DOBI zajedničkim radom I suradnjom nastoje dati našim studentima najbolje od sebe ,kako bi im olakšali online studij na DOBI.

Kao dugogodišnja online mentorica na DOBA Fakultetu okružena sam zaista odličnim timom kolega mentora,vrhunskih profesora I divnih studenata,što mi  predstavlja jedan poseban osjećaj , meni neprocjenjiv I nezamjenjiv.A upravo najveću nagradu za moj rad  čini mi ukazano povjerenje studenata,njihov odnos prema online studiju ,te iskustvo,vrijeme I znanje koje dijele sa nama mentorima.

Ono što ću I ovaj puta  obećati je da ću nastaviti u svojim nastojanjima u izgradnji odnosa na relaciji student-mentor,kako bih opravdala  povjerenje studenata, a meni samoj je ovo dodatna potvrda da sam u svom radu na pravom putu I drago mi je da studenti to prepoznaju I pozdravljaju.

Posebno se radujem novim generacijama koje ću pratiti na DOBA Fakultetu i s kojima ću  dijeliti vjeru u njihove uspjehe,a našim sadašnjim studentima zahvaljujem na povjerenju ,predanosti u radu ,te  želim uspješan nastavak i još uspješniji završetak studija na DOBI!«

Najboljim visokoškolskim profesorima i online mentorima u 2021./2022. zahvaljujemo na njihovoj angažiranosti i stručnosti, koju cijene i naši studenti. Svojim radom i stručnim znanjem studente su obogatili znanjem i kompetencijama koje trebaju za razvoj svoje karijere.

Čestitamo im na osvojenom nazivu.

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli