Novosti

Novosti
12. travanj 2021.

Najtraženije kompetencije zaposlenika

Korona kriza brojna je poduzeća prisilila na promjene i na prilagođavanje, ona se brže digitaliziraju i mijenjaju poslovne procese. Kako su u tome ključni znanje i pravi kadrovi, potvrđuje i McKinseyevo istraživanje, prema kojem se danas čak devet od deset direktora suočuje s nedostatkom znanja, odnosno taj će nedostatak biti još očitiji u narednih pet godina. Poslodavci su ocijenili da su ključne kompetencije koje očekuju i traže od zaposlenika:

Do 2022. godine može se očekivati značajna redefinicija potrebnih kompetencija. Čak 54 % svih zaposlenika morat će steći sasvim nove kompetencije, a najveća većina zaposlenika će pak svoje postojeće kompetencije morati značajno nadograditi.

Potreba za novim kompetencijama i za nadgradnjom postojećih kompetencija pokazuje se već danas:

  • čak 35 % zaposlenika očekuje da će morati steći nove kompetencije, odnosno svoje kompetencije nadograditi u roku od 6 mjeseci,
  • 9 % u roku od 12 mjeseci,
  • a 10 % pak u roku duljem od jedne godine.

Dobre ocjene i potpuni životopis nisu više jamstvo za karijeru

Prateći karijerne trendove možemo potvrditi da na DOBA Fakultetu pratimo suvremene trendove, naime u našim se programima veliki naglasak daje razvijanju mekih kompetencija. Na studiju ćete biti izazvani na kreativno razmišljanje, kritičko presuđivanje, a kroz timski rad ćete naučiti projektno vođenje … na online studiju razvijete kompetencije kao što su organiziranost, samoinicijativnost, rad u virtualnim timovima, odgovornost itd., što osigurava da ćete kao diplomant DOBA Fakulteta u budućnosti imati mnogo karijernih prilika.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac