Novosti

Novosti
22. travanj 2020.

MJERA #3 Prakticirajmo zahvalnost

Profesori DOBA Fakulteta dr. Marko Divjak i dr. Živa Veingerl Čič predstavljaju 5 mjera pomoću kojih u ovim vremenima možemo potražiti unutarnje resurse za učinkovito suočavanje s neugodnim emocijama, s kojima ćete poboljšati svoje osjećanje.

MJERA #3 Prakticirajmo zahvalnost

Akumulirani stresori i dugotrajnija izloženost stresorima iscrpljuje naš imunološki sustav.  Svoje tijelo moramo očuvati snažnije i zdravije više nego ikada. Jedan od jednostavnijih načina za učinkovito suočavanje sa stresom i neugodnim emocijama je i prakticiranje zahvalnosti. Budimo zahvalni za naše blagoslove ovdje i sada. Postoji toliko stvari te situacija i ljudi, kojima možemo biti zahvalni. Započnimo s pisanjem dnevnika zahvalnosti. Svakog jutra pomislimo na barem jednu stvar, koja nam dobro polazi za rukom, na koju smo ponosni, odnosno smo na njoj zahvalni. Kada prakticiramo zahvalnost, grle nas pozitivne misli, doživljavamo ugodne emocije te posljedično i jačamo svoj imunološki sustav.

U tim zahtjevnim okolnostima treba nam ta pozitivna protuteža. Imamo moć i unutarnje resurse da smanjimo onu negativnu i ojačamo onu pozitivnu emocionalnu zarazu, kako bismo mogli lakše prebroditi tu neobičnu situaciju. Moramo ih samo aktivirati. Sretno!

Svakog će dana na internetskoj stranici biti predstavljena jedna mjera.
__________________________________

Doc. dr. Živa Veingerl Čič stručnjakinja je iz područja upravljanja ljudskim resursima. Na DOBA Fakultetu je nositeljica sljedećih predmeta: Organizacijska dinamika za izvrsnost poduzeća i kreativno upravljanje promjenama, Kreativno upravljanje ljudskim resursima za konkurentne prednosti, Razvoj zaposlenika, Suvremeni koncepti kadrovskog menedžmenta i Upravljanje konfliktima, medijacija i coaching.

Doc. dr. Marko Divjak je na online studiju nositelj predmeta u magistarskim programima iz područja metodologije, psihologije i komunikacije: Istraživanja tržišta, Metode istraživanja, Strategije i tehnike prodaje, Modeli i alati uspješnog komuniciranja u poduzeću, Pozitivna psihologija za suvremeno poslovanje ...

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli