Novosti

Novosti
20. travanj 2020.

MJERA #1  Usmjerimo se u provođenje ugodnih i korisnih aktivnosti

Profesori DOBA Fakulteta dr. Marko Divjak i dr. Živa Veingerl Čič predstavljaju 5 mjera pomoću kojih u ovim vremenima možemo potražiti unutarnje resurse za učinkovito suočavanje s neugodnim emocijama, s kojima ćete poboljšati svoje osjećanje.

MJERA #1 Usmjerimo se u provođenje ugodnih i korisnih aktivnosti

Jedan od najboljih načina da prekinemo negativni misaoni tijek, koji se obično automatski pokreće prilikom doživljavanja straha, odnosno tjeskobe, je da se aktivno usmjerimo u obavljanje aktivnosti koje nas relaksiraju, odnosno koje u nama bude doživljavanje ugodnih emocija, ili da pak učinimo nešto korisno za sebe, nešto za što već dugo nismo našli vremena. Preusmjeravanje pozornosti u provođenje ugodnih i/ili korisnih aktivnosti, posljedično će dovesti do toga da će neugodna emocija straha ili tjeskobe sama nestati. Jeste li oduvijek željeli naučiti svirati instrument, pročitati određenu knjigu, pisati blog ili naučiti neki novi jezik? Trenutačna situacija karantene i samoizolacije izvrsno je vrijeme za početak! Na raspolaganju imamo mnogo ugodnih i korisnih aktivnosti, s kojima se možemo zaposliti te ih možemo obavljati kod kuće, npr. razgovor i virtualni susreti s prijateljima, kuhanje i pečenje kolača, uređivanje fotografija, igranje društvenih igara, opuštajuća kupka, spremanje i preuređivanje stana, sređivanje dokumenta na računalu itd.).  

U tim zahtjevnim okolnostima treba nam ta pozitivna protuteža. Imamo moć i unutarnje resurse da smanjimo onu negativnu i ojačamo onu pozitivnu emocionalnu zarazu, kako bismo mogli lakše prebroditi tu neobičnu situaciju. Moramo ih samo aktivirati. Sretno!

Svakog će dana na internetskoj stranici biti predstavljena jedna mjera.
__________________________________

Doc. dr. Živa Veingerl Čič stručnjakinja je iz područja upravljanja ljudskim resursima. Na DOBA Fakultetu je nositeljica sljedećih predmeta: Organizacijska dinamika za izvrsnost poduzeća i kreativno upravljanje promjenama, Kreativno upravljanje ljudskim resursima za konkurentne prednosti, Razvoj zaposlenika, Suvremeni koncepti kadrovskog menedžmenta i Upravljanje konfliktima, medijacija i coaching.

Doc. dr. Marko Divjak je na online studiju nositelj predmeta u magistarskim programima iz područja metodologije, psihologije i komunikacije: Istraživanja tržišta, Metode istraživanja, Strategije i tehnike prodaje, Modeli i alati uspješnog komuniciranja u poduzeću, Pozitivna psihologija za suvremeno poslovanje ...

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli