Novosti

Novosti
03. siječanj 2023.

Međunarodni projekti na DOBA Fakultetu: Leaders of the green economy

Na DOBA Fakultetu smo početkom studenoga započeli s aktivnostima na međunarodnom Erasmus+ projektu Leaders of the green economy, s fokusom na području kružnog gospodarstva. Pod vodstvom naših partnera iz University American College Skoplje (UACS) iz Sjeverne Makedonije te u suradnji s partnerima iz Bugarske (University of Ruse Angel Kanchev) i Hrvatske (Sveučilište u Rijeci) usredotočit ćemo se na jačanje vještina kružnog gospodarstva među studentima, koje su bile istaknute kao neke do najvažnijih vještina koje će u budućnosti biti potrebne u borbi protiv klimatskih promjena, za osiguravanje održivosti i zaštitu okoliša.

Za studente ćemo organizirati dva Boot campa i online predavanja, na kojima ćemo upotrijebiti studijske materijale povezane s kružnim gospodarstvom. Gradiva u digitalnom obliku će biti na raspolaganju kao otvoreni obrazovni resursi (OER) u digitalnom repozitoriju, što osigurava ispunjavanje promjena povezanih s digitalizacijom te promicanjem novih i inovativnih praksi podučavanja i učenja.

Projekt će ojačati i kompetencije visokoškolskih profesora za razvoj i upotrebu digitalnih resursa OER u njihovom radu te će na taj način pridonositi digitalizaciji visokoškolskih zavoda. Također, na taj će način potaknuti razvoj sveučilišnog okruženja na poslovnim školama, na kojima se istražuje koncept kružnog gospodarstva.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli