Novosti

Novosti
05. prosinac 2018.

Magistarski rad s potencijalom inovacije u 2018. godini

Na DOBA Fakultetu smo već šestu godinu zaredom izabrali najbolji magistarski rad, s ciljem poticanja kvalitetne stručne i istraživačke djelatnosti studenata, koja je posebno usmjerena na inovativnost i traženje konkretnih inovativnih rješenja.

U izbor se ove godine uvrstilo 9 magistarskih radova. Tročlana komisija (prof. dr Boris Cizelj, doc. dr Tomaž Klobučar i doc. dr Branko Škafar) je među njima odabrala najbolju.

Nagradu za najbolji magistarski rad s potencijalom inovacije u godini 2018. koju smo dodijelili na svečanoj dodjeli diploma, dobila je diplomantica master programa Marketing i prodaja, KARMEN JUVAN POPLAS za rad pod naslovom FLUKTUACIJA KADROVA U UGOSTITELJSTVU: ASPEKTI ORGANIZACIJSKE KULTURE I KLIME pod mentorstvom izv. prof. dr Andreja Raspora i sumentorstvom mr Metke Nežič, pred.

Obrazloženje

Magistarski rad obrađuje ulogu organizacijske kulture i klime u fluktuaciji zaposlenih u ugostiteljskom sektoru u Sloveniji. Prema javno raspoloživim izvorima, ovo je prvi istraživački rad koji povezuje organizacijsku kulturu, klimu i fluktuaciju zaposlenih u ugostiteljskom sektoru Republike Slovenije. Magistra je u radu je ispostavila problem fluktuacije zaposlenih u ugostiteljskom sektoru i provjerila kako kontekst (Slovenija) utječe na teorijski podržane veze između fluktuacije zaposlenih te kulture i klime radnih organizacija u ugostiteljskom sektoru. Iznijela je više prijedloga za poboljšanje organizacijske kulture i klime u ugostiteljskim poduzećima.

Rad sa svojim inovativnim pristupom obrađivane interdisciplinarne tematike i kvalitetnom istraživačkom obradom doprinosi riznici znanja, dok inovativni i praktično primjenjivi zaključci rada potvrđuju potencijal inovacije u budućnosti.  

Iskreno čestitamo i želimo mnogo uspjeha s implementacijom noviteta.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac