Novosti

Novosti
02. kolovoz 2021.

Jasna Dominko Baloh: Učimo od prošlosti

Pred menadžerima je dilema: kako se pripremiti na nesigurnu budućnost te ujedno savladavati izazove sadašnjosti, kako usmjeriti razmišljanje zaposlenika u budućnost pa i s pomoću njihove mašte? Znamo kako ne učimo samo od proteklih iskustava, već i od toga kako zamišljamo budućnost.

Kako bismo se znali prilagoditi na promjene kada do njih bude dolazilo, prilikom prolaženja kroz krizu moramo znati povezati trenutačne poteze s budućim izazovima. Cilj nije nagovijestiti budućnost, već u svojoj sredini omogućiti razmišljanje o različitim budućnostima, što poboljša naše sposobnosti naslutiti, oblikovati i prilagoditi se onome što će dogoditi i narednim godinama. Ukoliko u poduzećima želimo pripremiti učinkovitu strategiju budućnosti, trebamo uspostaviti proces neprestanog istraživanja i učenja.

Učenje i podučavanje u vrijeme velikih svjetskih izazova, mora se oslanjati na inovacijama i na kompetencijama budućnosti, mora razvijati pojedince koji će već u procesu obrazovanja savladavati izazove budućnosti, razvijati radoznalost, maštu, kritičnost, pa i viziju.

Obrazovne ustanove nose najveći dio odgovornosti toga kako učenike i studente pripremiti na budućnost, pa i u brizi da buduće generacije kvalitetno žive na našem čudnovatom planetu.

S tako obrazovanim suradnicima, menadžeri u poduzećima će se uspješno prilagođavati, razmišljati i investirati u maštu. U konačnici, neće nam suditi samo po onome što smo napravili danas, već i po tome koliko smo dobro zacrtali put za sutra.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac