Novosti

Novosti
14. siječanj 2020.

Izašla je monografija DOBA Fakulteta 2019.: Održivost u suvremenom društvu

U okviru zbirke Spoznaje iz ekonomskih te primjenjivih poslovnih i društvenih studij izašla je monografija DOBA Fakulteta 2019.: Održivo poslovanje u suvremenom društvu.

U monografiji ↖ je jedanaest poglavlja – priloga učitelja koji su zaposleni na fakultetu ili su s njim povezani, i dva priloga koja su nastala u suradnji naših učitelja sa studentima DOBA Fakulteta. Prilozi se usredotočuju na održivo poslovanje i obrađuju odgovornost za ekonomsku politiku, prijelaz u kružno gospodarstvo, iskustva upravljanja ekonomskom održivošću, ulogu nadzornog vijeća u društvenoj odgovornosti poduzeća, komuniciranje transparentnosti u poduzećima u vlasništvu države, mjerenje rezultata zdravstvenih usluga s populacijskim normama, međugeneracijsku suradnju i odnos različitih generacija prema instrukcijama, coachingu, medijske navike potrošača i nagradne igre kao alat tržišnog komuniciranja te turističke usluge za ljude s posebnim potrebama. Svi su prilozi dvostruko anonimno recenzirani, a cjelokupnu monografiju su recenzirali sveučilišni profesori mariborskog i beogradskog sveučilišta. Istraživanje i komuniciranje rezultata istraživanja akademskoj i široj javnosti za suvremeni je fakultet iz područja poslovnih znanosti, koji je uz to baš u ovoj studijskoj godini počeo i s provođenjem doktorskog studija, iznimno važno.

Dosadašnje monografije su od 2016. godine redovno sadržavale i znanstvene rasprave iz područja online obrazovanja. Ovo je područje u ovoj monografiji izostalo iz posebnog razloga: naime, 2019. godine je DOBA Fakultet, koji se može pohvaliti s čak dvije međunarodne akreditacije za online studij, obilježio 20 godina razvijanja i provođenja online obrazovanja, stoga smo priloge koji se odnose na ovo područje ujedinili u tematski broj fakultetske revije Međunarodno inovativno poslovanje = Journal of Innovative Business and Management koja je izašla neposredno pred kraj 2019. godine.

Vjerujemo da i ova znanstvena monografija DOBA Fakulteta neće biti samo dobrodošlo štivo za naše studente i učitelje, već će i potaknuti nova istraživanja, posebice kod zaposlenih učitelja, kod dodiplomskih, poslijediplomskih i doktorskih studenata DOBA Fakulteta, i onih koji su na drugačiji način povezani s našim fakultetom, te će potaknuti još nekoga od čitatelja da nam se pridruži u novom izdanju monografije DOBA Fakulteta u godini u kojoj obilježavamo 30 godina djelovanja Dobe. 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac