Novosti

Novosti
01. rujan 2023.

Istraživanje Mediana: DOBA Fakultet ostaje prvi izbor

Prema istraživanju koje je u lipnju 2023. proveo Institut za istraživanje tržišta i medija Mediana, DOBA Fakultet ostaje vodeći fakultet po prepoznatljivosti te prvi izbor među zaposlenima u dobi između 25 i 45 godina u Sloveniji.

Rezultati istraživanja su dokaz da su zaposleni svjesni kako će se u ovom trenutku, više nego ikada prije, tražiti, zadržati i nagrađivati oni zaposlenici, koji će posjedovati najaktualnija znanja, te da je online studij jedan od ključnih razloga za odluku o studiju. 

Sažeci istraživanja »Percepcija formalnog obrazovanja«, Mediana, lipanj 2023., N=459

  1. DOBA Fakultet je od svih ponuditelja formalnoga obrazovanja prvi izbor među zaposlenima u dobi i između 25 i 45 godina.
  2. DOBA Fakultet je najprepoznatljiviji fakultet među zaposlenicima u dobi između 25 i 45 godina (spontano prisjećanje)
  3. Najviše zaposlenih u dobi i između 25 i 45 godina, koji razmišljaju o nastavku studija, za studij bi odabralo DOBA Fakultet.
  4. 67,8 % zaposlenih u dobi i između 25 i 45 godina smatra da je formalno obrazovanje dobra prilika za osobni rast i razvoj.
  5. Više od dvije trećine zaposlenih u dobi i između 25 i 45 godina smatra da im studij na daljinu pruža veću fleksibilnost, te je posljedično za njih privlačniji.
  6. 72 % zaposlenima u dobi i između 25 i 45 godina mogućnost online studija smatra važnom opcijom pri odabiru fakulteta.
  7. Tri četvrtine zaposlenih u dobi i između 25 i 45 godina među najvažnijim razlozima pri odluci za nastavak studija navodi: aktualne programe, suvremenost provedbe i mogućnost online studija.
  8. Ključne tri prednosti online studija prema mišljenju zaposlenih u dobi i između 25 i 45 godina su: manje trošenja vremena, veća fleksibilnost, bez troškova za put. 
  9. Menadžment, marketing, prodaja i psihologija ona su znanja koja su najpoželjnija među zaposlenima u dobi i između 25 i 45 godina.

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac