Novosti

Novosti
09. ožujak 2018.

ERASMUS utisci - prvi mjesec u Parizu

Dorotea Borković, studentica programa Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću, poručila nam je svoje dojmove nakon isteka prvog mjeseca Erasmus mobilnosti.

Pariz je grad u kojem se vrlo dobro osjećam te se u njega vrlo rado vračam. Prvu polovicu veljače je padao snijeg, prvi put nakon pet godina. Grad svjetlosti postao je grad bjeline. Danas nema snijega, vani je vjetrovito i hladno, ali je lijepo.

U Parizu živim u židovskom dijelu Créteil, koji je udaljen 15 km od srca Pariza.

U osam sati podzemnom željeznicom odlazim do postaje Filles du Calvaire, a zatim pet minuta pješice do turističke agencije u kojoj obavljam praksu. Na praksi sam od  9.00 do 17. 00 sati. Radim s ljubaznom gospođom Biljanom. Ovaj sam mjesec bolje upoznala poduzeće, njegovu misiju, viziju i poslovne ciljeve. Naučila sam rezervacijski sustav Sabre, receptivu koja predstavlja organiziranje smještaja za putnike na svim destinacijama svijeta. Popodne učim francuski, osim jezika upoznajem i francusku kulturu i običaje. Bez obzira na vrijeme svaki dan šećem kroz Pariz, gdje posjećujem njegove znamenitosti. Posjećujem ih nekoliko puta i unatoč tomu uvijek iznova otkrivam nove tajne ovoga grada. Moja aplikacija na telefonu govori da sam propješačila već više od 100 km.
Dojam o Parizu je prekrasan, ljubazan i nezaboravan. Svaki dan otkrivam mnogo prekrasnih kutaka. Šećem bez točno određenog plana i cilja. Fotografiram, sjedim u kavani i uživam u svemu što je francusko.

Dorotea Borković


»Pariz je savršen, Pariz je plafon čovječanstva … Svatko tko vidi Pariz misli da vidi temelj cjelokupne povijesti, a između toga nebo i zvijezde. Pariz je sinonim za kozmos … on nema granica. Pariz ne stvara samo zakone, stvara i modu. Pariz može biti glup ako to želi, ponekad si čak priušti tu raskoš ... Pariz je više nego velik, on je beskrajan. Zašto? Jer se usudi«.

Victor Hugo, Jadnici

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac