Novosti

Novosti
27. svibanj 2024.

Erasmus u Parizu

Student programa Marketing i prodaja stjecao je znanja u okviru Erasmus mobilnosti u Parizu, gdje je u tvrtki Let’s go Bat radio upravo u području marketinga.

Dino Veger, student iz Hrvatske, podijelio je svoje dojmove o Erasmus mobilnosti, a ovdje su neki od njih.

„Tijekom boravka u inozemstvu imao sam priliku obavljati praksu u tvrtki koja se bavi marketingom i prodajom. Ova jedinstvena prilika omogućila mi je stjecanje vrijednog iskustva u međunarodnom okruženju, gdje sam se suočavao s izazovima i prilikama koje su proširile moje razumijevanje marketinških i prodajnih strategija. Radna atmosfera bila je suradnička i podržavajuća, s timom iz različitih dijelova svijeta. Tijekom prakse surađivao sam s različitim sektorima tvrtke. Moj rad bio je usmjeren na nekoliko ključnih aktivnosti:

  • istraživanje tržišta,
  • digitalni marketing,
  •  prodaja i odnosi s klijentima,
  • izvještavanje i analitika.

Stečeno znanje tijekom prakse u inozemstvu, usredotočeno na marketing i prodaju, ima izravan i trajan utjecaj na moju buduću karijeru.

Suradnja s mentorom imala je ključnu ulogu u mom profesionalnom razvoju. Mentor, iskusan stručnjak u području marketinga i prodaje, pružao mi je vodstvo, podršku i savjete tijekom cijelog pripravništva. Njegova pomoć bila je neprocjenjiva u stjecanju vještina, izgradnji mreže i razumijevanju složenosti međunarodnog poslovanja.

Pariz, jedan od najljepših i najslikovitijih gradova na svijetu. Ovo iskustvo obogatilo je moj život na mnogo načina, naime pružilo mi priliku upoznati bogatu kulturu, povijest i način života ovog prekrasnog grada. Pronašao sam smještaj koji je bio relativno blizu radnog mjesta. Stan je bio udoban i dobro opremljen, s dovoljno prostora za moje potrebe. Nalazio se u mirnoj četvrti s dobrom povezanosti javnog prijevoza, što mi je olakšalo putovanje na posao i po drugim dijelovima grada. Što se tiče hrane, Pariz je poznat po svojoj gastronomskoj sceni te sam tijekom svog boravka imao priliku uživati u raznim jelima. Upoznao sam se s tradicionalnom francuskom kuhinjom, uključujući delicije kao što su kroasani, baget, sirevi i vina. Javni prijevoz u Parizu vrlo je učinkovit i dobro organiziran. Većinu vremena vozio sam se biciklom, koji smatram najučinkovitijim prijevoznim sredstvom, a također je ekološki prihvatljiv.

Općenito, sve što radim novoga i nepoznatoga unaprjeđuje moj osobni razvoj, a najbolji pokazatelj toga bila je upravo ova Erasmus praksa. Moje iskustvo u Parizu pružilo mi je priliku za rast u različitim aspektima mog života. Prvo, stekao sam znatno veće samopouzdanje. Rad u novom okruženju, daleko od doma, pružio mi je priliku testirati svoje sposobnosti i s povjerenjem donositi odluke. Oslanjanje na vlastite snage i resurse postalo je ključno za uspješno prevladavanje novih izazova. Drugo, razvio sam prilagodljivost, važnu vještinu za budući uspjeh. Prilagodba novim kulturama, radnim metodama i očekivanjima bila je izvor učenja i rasta. Treće, iskustvo rada s kolegama iz različitih kultura poboljšalo je moje vještine interkulturalne komunikacije. Sposobnost razumijevanja i suradnje s ljudima različitih pozadina ključna je za rad u globalnom okruženju. Te u konačnici, moje iskustvo u inozemstvu ojačalo je moj osjećaj osobne odgovornosti za vlastite zadatke i projekte. Razvio sam snažan osjećaj za poštivanje rokova i održavanje visoke kvalitete rada.”

>> Zanima vas više?

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac
Deli