Novosti

Novosti
24. srpanj 2021.

DOBA Fakultet ponovno stekao međunarodni certifikat za kvalitetu online obrazovanja

DOBA Fakultetu produljili prestižni međunarodni certifikat EOCCS, koji dodjeljuje Europska zaklada za razvoj menadžmenta – EFMD (European Foundation for Management Development). Stečeni certifikat fakultet postavlja u društvo najuglednijih poslovnih europskih škola, a DOBA Fakultet svojim studentima jamči visoko kvalitetnu provedbu online studija u skladu s najvišim međunarodnim standardima.

EOCCS (Online Course Certification System) je međunarodni sustav certificiranja, koji se usredotočuje na kvalitetu provođenja online poslovnog obrazovanja. Akreditacijski sustav i kriteriji EOCCS slijede strogu filozofiju EFMD međunarodnih akreditacija, poput EQUIS-a ili EPAS-a. Kriteriji su usredotočeni na područja cjelokupnog institucionalnog konteksta online obrazovanja, na programske i predmetne strukture, na obrazovni sadržaj, na pedagoške pristupe za online studij, na dosezanje ishoda učenja, na podršku i brigu o razvoju studenata, na povezanost s okruženjem, na internacionalizacije te praćenje i jamčenje kvalitete. Procjena kvalitete i dosezanje ECCS standarda Dobinog modela online studija odvijali su se na magistarskim predmetima Komuniciranje s utjecajnim javnostima i lobiranje te Metodologija sociološkog istraživanja.

U svom su izvještaju povjerenici posebno naglasili kvalitativne aspekte online obrazovanja - od interaktivnih elemenata pri provedbe predmeta, odlične timske suradnje i interakcije, odgovarajućih metoda ocjenjivanja i davanja usmjerenih povratnih informacija, interakcije između studenata, profesori i online mentora, odlične podrške studentima do široke upotrebe mobilnih resursa -, što dokazuje da DOBA Fakultet svojim inovativnim pristupima spada među vodeće i najambicioznije međunarodno usporedive provoditelje online studija u svijetu.

Za vrijeme epidemije COVID-19 se radi različitih praksi na visokoškolskim ustanovama mišljenje o uspješnosti i učinkovitosti obrazovanja na daljinu u javnosti pogoršalo. DOBA Fakultet je svojim jedinstvenim modelom online studija dokazao izvrsnost i kvalitetu provedbe, koje potvrđuje i dobiveni međunarodni certifikat.

Na DOBA Fakultetu smo ponosni na našu priču, a ovo je postignuće priznanje te ujedno i obveza za daljnji inovativno-razvojni rad u području poslovnog online obrazovanja.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac