Novosti

Novosti
14. srpanj 2022.

DOBA Fakultet je partner u projektu FinPower

DOBA Fakultet je partner u dvogodišnjem projektu FinPower, koji je namijenjen jačanju održivosti financijske pismenosti žena. Projekt započinje 1. 10. 2022.

Dulji naziv projekta: Empowering women in sustainable finance through micro learning

Uz vodećeg partnera, FH Joanneum iz Austrije, u projekt je uključeno još 6 drugih partnerskih institucija iz Italije, Litve, Portugala, Rumunjske i Slovenije.

Cilj projekta FinPower je ojačati održivost financijske pismenosti žena. Stečeno znanje iz područja održivih financija ženama će ojačati samopouzdanje i povjerenje u njihove financijske sposobnosti. Financijska pismenost je od značajne važnosti za ekonomsku i financijsku stabilnost i razvoj. U EU još uvijek postoje velike razlike između žena i muškaraca glede financijske pismenosti, zbog toga su žene u potencijalno lošijem položaju. Iz tog je razloga glavni cilj projekta poboljšanje znanja žena u području financija, uključujući novosti koje utječu na to područje (održivost, virtualna sredstva plaćanja, kripto valute, itd.). Za dosezanje glavnog cilja projekta, u projektu će prvo biti definirane ključne praznine u kompetencijama povezanim s održivim financijama i posebne potrebe za osposobljavanjem žena, bit će definirana matrica kompetencija, osnovana akademija za održive financije te pripremljene smjernice za donositelje politika.

Za osiguravanje kvalitete i održivosti projektnih rezultata, u okviru akademije za održive financije bit će provedeno i pilot osposobljavanje žena i zainteresiranih trenera iz centara za osposobljavanje i obrazovanje odraslih u svim zemljama projektnih partnera. Cilj je za vrijeme trajanja projekta znanje o održivim financijama prenijeti barem 210 žena i 30 trenera iz centara za osposobljavanje i obrazovanje odraslih. Osposobljavanje će u svrhu lakšeg razumijevanja gradiva biti podijeljeno na mikro nastavne jedinice.

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac