Događaji

Događaji

Virtualna prekogranična suradnja i suradnja s gospodarstvom

Živimo u globaliziranom svijetu i uz pomoć informacijsko-komunikacijskih tehnologija cijeli svijet nam je zapravo domovina. Zato studente osposobljavamo i za rad u međunarodnom okruženju globaliziranog svijeta, koji je pun prilika za postizanje raznih osobnih i profesionalnih izazova. Također, i izazova zapošljavanja.

DOBA Fakultet i ove godine nastavlja s prekograničnom suradnjom s visokoškolskim ustanovama iz inozemstva i s gospodarstvom i u obliku virtualne mobilnosti. U predmet Krizno komuniciranje i upravljanje temama je njegov nositelj Pedja Ašanin Gole ovaj put umrežio naše studente srpskog govornog područja s diplomskim studentima Instituta za komunikacijske studije iz Skoplja. Studenti dviju visokoškolskih ustanova su se već na prvom zajedničkom webinaru suočili s realnom kriznom situacijom koju su riješavali u ad hoc formiranim timovima u virtualnom okruženju, a zatim nastavili s rješavanjem, kritičkom analizom i usporedbom studija slučaja iz zrakoplovne industrije. Studenti, umreženi u virtualnu mobilnost, koji žive u dvanaest različitih zemalja diljem svijeta, od Australije i Kine do Švicarske, Srbije i Makedonije, u mješovitim međunarodnim timovima uspješno razmjenjuju iskustva i znanja te razvijaju vještine kritičke analize, kreativnog razmišljanja i interkulturne komunikacije.

Danas će se srpskim i makedonskim studentima iz virtualne mobilnosti pridružiti i slovenski studenti u istom predmetu na zajedničkom webinaru gostujućeg predavača Lidie Capković Martinek, savjetnice predsjednika uprave i glasnogovornice zagrebačke međunarodne zračne luke. Gostujući predavač predstavit će insajderski pogled na specifičnosti krizne komunikacije u zrakoplovnoj industriji, s posebnim naglaskom na prezentaciju priručnika za kriznu komunikaciju Međunarodne zračne luke Zagreb. U nastavku predmeta studenti će uporabiti stečena znanja za izradu plana kriznog komuniciranja za zagrebačku međunarodnu zračnu luku, i to za različite scenarije kriznih situacija. Tako DOBA Fakultet nastavlja uspješnu suradnju s gospodarstvom i izvan granica domovine.

DOBA Fakultet od 2005. godine intenzivno izvodi različite oblike internacionalizacije od kuće, u okviru kojih je i virtualna mobilnost, koja je namijenjena studentima visokoškolskih ustanova iz različitih zemalja koji iz bilo kojeg razloga ne mogu sudjelovati u fizičkoj mobilnost (npr. kroz program Erasmus +). Sudjelovanjem u virtualnoj mobilnosti studenti razvijaju kompetencije interkulturalne suradnje i komunikacije, razmjene iskustava iz različitih sredina i komuniciraju na jeziku koji svi razumiju, pa stoga je to barem jednom dijelu studenata strani jezik. DOBA Fakultet je tako do sada u virtualnu mobilnost uključio više od četiri tisuće studenata iz 40 zemalja svijeta.

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac