Događaji

Događaji

Gostujuće predavanje Emila Tedeschija

U sklopu predmeta Financije (na bachelor razini) ćemo imati zanimljivo gostujuće predavanje, gosta predavača Emila Tedeschija, predsjednika uprave i večinskog vlasnika Atlantic grupe.

Tema predavanja bit će: Uloga tržišta kapitala u financiranju rasta i razvoja kompanija.

Na primjeru Atlantic grupe prezentirat će upravljanje dugom i rentabilnošću poslovanja kroz odnos vlasnickog kapitala i duga, financiranje rasta putem duznickih instrumenata, određivanje visine udjela vlastitih izvora te  kombinacije vlastitih i tuđih izvora u financiranju poslovanja.

O predavaču:


Emil Tedeschi je predsjednik Uprave Atlantic Grupe, vodećeg prehrambenog proizvođača i distributera u jugoistočnoj Europi. Osnivač je i većinski vlasnik kompanije. Tijekom karijere Emil Tedeschi je za profesionalna ostvarenja, rezultate, ali i širi doprinos razvoju gospodarstva primio brojna priznanja struke i medija.
U 2002. proglašen je menadžerom godine prema izboru Hrvatske udruge menadžera CROMA, a 2005. i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Također je 2006. i 2008. godine, prema izboru stručnog žirija Kapital Networka - prve poslovne televizije u regiji, nagrađen kao gospodarstvenik godine. U 2010. Emil Tedeschi je primio nagradu “Večernjakov pečat” kao gospodarstvenik godine u regiji jugoistočne Europe, te državno odlikovanje Predsjednika Republike za posebne zasluge u gospodarstvu.


 

 

 

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac