DOBA Znanja

Pratite naše novosti

Važnost snage karaktera i odlika za odlično vođenje

31. ožujak 2023.

Pozitivna psihologija grana je psihologije koja se bavi proučavanjem čimbenika, uvjeta i okolnosti koje vode u blagostanje, sreću i dobrobit. Psihičko zdravlje nije povezano samo i isključivo s odsutnošću bolesti i njezinih simptoma, već ono ovisi prije svega o razvijanju snaga karaktera i odlika, te ostvarenja potencijala i talenata. Saznat ćete kako se spoznaje pozitivne psihologije mogu učinkovito primijeniti u poduzećima i organizacijama pri vođenju zaposlenika, s ciljem dosezanja veće predanosti i blagostanja te drugih pozitivnih organizacijskih ishoda. Naglasak će biti na predstavljanju koncepta snaga karaktera, odnosno odlika i učinaka vođenja na temelju odlika.

O predavaču: Dr. Marko Divjak se na početku svoje karijere bavio tržišnim istraživanjima i istraživanjima javnog mnijenja. 2011. godine je doktorirao iz prometne psihologije. Na DOBA Fakultetu kao visokoškolski profesor i razvojno-istraživački suradnik, pored metodološko-istraživačkih predmeta, predaje i na predmetima povezanim s psihologijom i komuniciranjem.

Istraživački se bavi i područjem online obrazovanja, proučavanjem psiholoških osobina studenata u online obrazovnom okruženju, razvojem i mjerenjem prenosivih kompetencija, prije svega timskog rada, komunikacije i interpersonalnih vještina. Studenti su ga nekoliko puta izabrali i naj profesorom godine.

Prilažemo poveznicu do članaka za one koji žele pročitati više o ovoj temi:


DOBA Fakultet kao suvremeni i moderan fakultet, dobitnik mnogih nagrada u području inovativnosti i obrazovanja, širi znanje te na taj način ispunjava svoje poslanstvo. Godišnje organiziramo više od 20 besplatnih obrazovnih događaja.

Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac