DOBA Znanja

Pratite naše novosti

Karijerni savjeti do 2020. godine

24. listopad 2017.
Dobre ocjene i ispunjena biografija više nisu garancija za karijeru u budućnosti. Institut of the Future iz Silicon Valleya u studiji Future Work Skills 2020 predstavio je bitne kompetencije do 2020. godine, koje će biti nužno potrebne za zaposlene.

Predodžbe o zanimanju mijenjaju se velikom brzinom, a znanje, stečeno u školama i na fakultetima, brzo zastarijeva. Mladi i zaposleni često se pitaju koja znanja moraju savladati da bi dobili posao ili napredovanje na poslu? Svijet se mijenja, također se mijenjaju i zahtjevi s kojima se suočavaju poduzeća i zaposleni.

Osim stručnih znanja u budućnosti će prilikom zapošljavanja biti vrlo važna socijalna inteligencija - odanost, fleksibilnost, inovativnost, radoznalost, hrabrost za nove izazove, empatija, sposobnost entuzijazma.

Poslodavci žele zaposlenike sa svojstvenom predodžbom o svijetu, radoznale i oduševljene novim spoznajama, spremne na neprekidno učenje i one koji se energično suočavaju s izazovima.

Na DOBA Fakultetu pratimo trendove

Na DOBA Fakultetu pratimo suvremene trendove i tako smo u koraku s promjenom karijernih trendova, budući da u našim programima dajemo veliki naglasak na razvijanje socijalnih kompetencija u predmetima, kao što su Pozitivna psihologija, Osobni menadžment, Rukovođenje ljudima, Inovativni menadžment, a također je važno i da se  pri online studiju razvijaju kompetencije kao što su organiziranost, samoinicijativnost, rad u timovima, odgovornost i drugo, što govori da će naši diplomanti i u budućnosti imati puno karijernih mogućnosti.

Korišteni izvori:

  • Online izvor: http://www.iftf.org/futureworkskills/ (20.8.2015)
Informativni dani i savjetovanja
Informativni dani i savjetovanja
Deli
Deli
100% online studij
100% online studij
Popuni obrazac
Popuni obrazac