Naslovnica > Programi i upis > Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću (bachelor)

Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću (bachelor)

Program jedini je studijski program ove vrste u Hrvatskoj. Iznimno je praktično usmjeren i aktualan. Pomoću najboljih stručnjaka dobit ćete odgovarajuću izobrazbu i nove mogućnosti zaposlenja.

Savladati najsuvremenije trendove – nužnost današnjeg vrjemena.

Razvoj digitalnih tehnologija odlučno utječe na promjenu marketinških koncepata u poduzećima i agencijama. Na tom području nema dovoljno akademsko obrazovanih stručnjaka sa zadovoljavajućim KNOW – HOW-om, koji znaju učinkovito povezati marketing, društvene medije i odnose s javnošću, te koji se znaju uspješno nositi sa stručnim pitanjima i praktičnim izazovima u poduzećima i agencijama. Tijekom programa steći ćete aktualna i praktična znanja te kompetencije za cjelovito upoznavanje i rješavanje marketinških zadataka i izazova te upoznavanje medijskog tržišta i novih medija.

Mladi koji želite raditi na području marketinga za vrijeme studija usvojit ćete suvremena znanja te time povećati svoju konkurentnost prilikom traženja posla. Provjerite koja znanja su danas potrebna dobrom marketinškom agentu.

Podaci o programu

Vrsta programa: bachelor program (ekvivalent preddiplomski studij)
Trajanje programa: tri godine (180 ECTS)
Način izvođenja studija: online studij (izvanredni studij)
Stručno zvanje: diplomant/ka marketinga (VS)
Stečen stupanj obrazovanja: 1. stupanj prema Bolonji / Bachelor

Izborni moduli:

Program se izvodi na hrvatskom jeziku (komunikacija s nositelji predmeta i online mentori, priprema studijskih aktivnosti te provjeravanje znanja).  Za upotrebu literature potrebno je znanje engleskog jezika.

Prednosti za vas

Diplomanti i karijera

Diplomanti programa Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću se najčešće zapošljavaju u oglašavanju, prodaji, na području odnosa s javnošću, na području medija, internet komunikacija, direktnog i interaktivnog marketinga, na području upravljanja brandovima, u sektoru razvoja proizvoda, u B2B marketingu, u marketingu neprofitnih organizacija, na području savjetovanja, kao samostalni poduzetnik, kao i u agencijama za odnose s javnošću, medijskim kućama i agencijama, marketinškim kompanijama, bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, ministarstvima i agencijama, financijskim ustanovama ...

Njihova radna mjesta su: menadžeri brandova, direktori oglašavanja, umjetnički direktori, menadžeri, producenti, pisci tekstova, suradnici na području korporativnih komunikacija, kreativni direktori, menadžeri međunarodnog poslovanja, novinari, specijalisti za marketinško komuniciranje, rukovodeći suradnici na području marketinga, stručnjaci područja medijskih i marketinških istraživanja, stručnjaci za društvene medije ...

Tokom studija studenti surađuju sa poduzećima za koja pripremaju projektne zadatke za rješavanje izazova pojedinog poduzeća.

Prošle godine studenti programa su surađivali sa sljedećim poduzećima: Petrol, NLB Banka, Terme Olimia, Zračna luka Zagreb, Coca Cola HBC Hrvatska ...

Završetak programa i nastavak studija

Nakon završenih studijskih obaveza studenti mogu birati da birate dva načina završetka studija, obranu završnog stručnog rada ili polaganje dva dodatna izborna predmeta. Ukupno ćete skupiti180 ECTS bodova i dobiti stručno zvanje diplomant marketinga (VS), što je ekvivalentno zvanju Bachelor, koje poznaju u inozemstvu.

Diploma, znanja i kompetencije koje ćete steći omogućavaju vam nastavak studija na master programima. koji izvodimo na DOBA Fakultetu na hrvatskom ili engleskom jeziku. Studij možete nastaviti i u master programima drugih obrazovnih ustanova. Uvjete za upis određuje svaki pojedinačni fakultet.

Diploma online studija je jednakovrijedno klasičnoj diplomi zbog toga na njoj ne piše, da ste studirali online.

Akreditacija programa

DOBA Fakultet  najveći je privatni fakultet u Sloveniji s EU standardima, akreditiranim i suvremenim programima, tradicijom i iskustvom u online obrazovanju. Vijeće Republike Slovenije za Visoko školstvo u svibnju 2008. godine akreditiralo je visokoškolski studijski program Marketing (rješenje broj 6033-3/2008/9, datum 6. 10. 2008).

Nostrifikacija

Diploma DOBA Fakulteta je priznata u zemljama EU. Stručno priznavanje inozemnih kvalifikacija u Hrvatskoj obavlja Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalni ENIC/NARIC ured. Rad DOBA Fakulteta u skladu je sa slovenskim zakonodavstvom. U postupku priznavanja (nostrifikacija studijskog programa) se formalno potvrđuje vrijednost inozemne obrazovne kvalifikacije (na osnovu postignutih znanja i kompetencija) u svrhu općeg pristupa tržišta rada u Hrvatskoj.

 

Pridodani dokumenti:

Print