Naslovnica > Povezivanje i istraživanje

Povezivanje i istraživanje

Povezivanje DOBA Fakulteta

DOBA Fakultet od početka svog poslovanja usko surađuje s lokalnom zajednicom i ustanovama u Sloveniji i inozemstvu te se vodi jasnom strategijom:

Međunarodna suradnja i povezivanje jedan je od ključnih prioriteta DOBA Fakulteta, koje aktivno razvija i jača na temelju:

DOBA Fakultet usko surađuje s sa Generalnim konzulatom Republike Slovenije u Splitu, i s gospodinom Brankom Roglićem, časnim generalnim konzulom.

Istraživanje

Temelji znanstveno-istraživačkog i razvojnog rada na DOBA Fakultetu za uporabne poslovne i društvene studije Maribor usmjerene su na izvođenje razvojnih projekata i na suradnju s užom i širom regijom. Na području razvojne i istraživačke djelatnosti i cilj je produbiti i ojačati istraživački i razvojni rad u različitim disciplinama društvenih i poslovnih znanosti, kao i u multidisciplinarnim i interdisciplinarnim istraživanjima.

Strateška usmjerenja na području znanstveno-istraživačkog i razvojnog rada:

Uključivanje studenata, predavača i poduzeća u prijenos znanja i iskustava u pedagoškoj i stručnoj praksi.

Stručno-znanstveni e-časopis

DOBA Fakultet izdaje e-časopis Međunarodno inovativno poslovanje. Časopis predstavlja izvorna razmišljanja, iskustva i otkrića domaćih i stranih stručnjaka-teoretičara i stručnjaka iz prakse, a ujedno nudi različite poglede na izazove suvremenog društva u kojem se sve više naglašava inovativnost i kreativnost pojedinca odn. timova, koji djeluju u multikulturnom europskom i širem međunarodnom okolišu.

Svake godine izlaze dva broja. Pozivamo vas da časopise pregledate.

Akademska suradnja

Akademska suradnja DOBA Fakulteta s ostalim visokoškolskim institucijama u Sloveniji predviđa razmjenu studenata i visokoškolskih učitelja, formiranje zajedničkih studijskih programa, istraživanja i razmjenu stručnih iskustava, studijskih materijala, studijskih programa, programa za usavršavanje i širenje suradnje.

U cilju efikasnog razvoja akademske suradnje s drugim visokoškolskim ustanovama u Sloveniji, DOBA Fakultet ima sklopljen sporazum o akademskoj suradnji s:

Print