Naslovnica > Online studij > Međunarodna akreditacija

Međunarodna akreditacija

U listopadu 2013. DOBA Fakultet postala je prva i jedina visokoškolska institucija u Jugoistočnoj Europi s međunarodnom akreditacijom kvalitete online studija UNIQUe (European Universities Quality in e-Learning), koju za područje korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u nastavi i učenju dodjeljuje Europska zaklada za kvalitetu u e-obrazovanju (EFQUEL) i koja se usredotočuje isključivo na kvalitetu e-obrazovanja.

Međunarodna akreditacija bitna je za studente i diplomante, jer potvrđuje visoki međunarodni standard online studija na DOBA Fakultetu.

DOBA Fakultet primio je akreditaciju nakon dvogodišnjeg procesa priprema i evaluacije za vrijeme kojeg je komisija međunarodnih eksperata ocjenjivala tri ključna područja, podijeljena na 83 detaljna kriterija koje visokoškolske institucije moraju ispunjavati kako bi stekle međunarodni certifikat kvalitete.

Ključna područja evaluacije su strategija online obrazovanja, obrazovni izvori te pedagoški proces. Posebnu pozornost komisija je namijenila i mišljenju studenata, diplomanata, visokoškolskih učitelja i poslovnih partnera, s kojima je napravila 39 opsežnih intervjua.

Na DOBA  Fakultetu smo nakon deset godina razvoja i inoviranja  ponosni na laskave ocjene vanjskih ocjenjivača – najistaknutijih stručnjaka na području e-online obrazovanja u Europi. Međunarodna akreditacija znači najveće dostignuće za studente i diplomante DOBA Fakulteta zato što potvrđuje da online studij na DOBA Fakultetu postiže visoke međunarodne standarde. Za DOBA Fakultet te njegove pedagoške i stručne suradnike, međunarodna akreditacija znači potvrdu odličnosti dosadašnjeg pedagoškog i istraživačkog rada, odlične informacijske infrastrukture i IKT usluge te vrhunskog know-howa na području e-obrazovanja.

U Europi studira 1.450.000 online studenata. Do 2025. godine u svijetu će online studirati između 30 i 80 milijuna studenata (OECD, 2011).

Print