Naslovnica > Novosti i događaji > 2017 > Sudjelovanje na konferenciji EDULEARN17

Sudjelovanje na konferenciji EDULEARN17

Visokoškolski učitelj DOBA Fakulteta, doc. dr. Marko Divjak, sudjelovao je na 9. međunarodnoj konferenciji o obrazovanju i novim tehnologijama EDULEARN 17.

Konferencija EDULEARN 17 sa sloganom »Empower learners in a digital world«, održavala se je 3. i 4. lipnja 2017. u Barceloni.

Radi se o jednom od najvećih međunarodnih konferencija za učitelje, istraživače, tehnologe i stručnjake iz područja obrazovanja, na kojoj je naglasak prije svega na razmjeni iskustava o novim metodama učenja/podučavanja te o inovacijama u obrazovanju. Na konferenciji je sudjelovalo više od 850 sudionika iz više od 80 zemalja. 

Dr. Divjak je na konferenciji predstavio prilog na temu upotrebljivosti MOOC-ova u razvoju prenosivih kompetencija. U prilogu je sažeo iskustva DOBA Fakulteta u razvoju i provođenju MOOC-a i o razvijanju kompetencija timskog rada u okviru EU projekta DESTINY .

»Prilog je bio dobro prihvaćen te je u stručnoj javnosti privukao mnogo interesa, što potvrđuje da se radi o inovativnom pristupu u području razvoja MOOC-ova. Naime, sudjelovanje na konferenciji bila je izvrsna prilika za umrežavanje sa stranim stručnjacima, za razmjenu iskustava te za upoznavanje s novim spoznajama, prije svega u područjima e-obrazovanja, razvoja kompetencija 21. stoljeća, ocjenjivanja i provjeravanja znanja te kvalitete u visokoškolskom obrazovanju. Uvjeren sam da ćemo bar neke od tih spoznaja u budućnosti učinkovito implementirati i u model online studija kojega provodimo na DOBA Fakultetu, te tako još poboljšati kvalitetu pedagoškog procesa.«, kazao je dr. Divjak.

Nazad na popis Print