Naslovnica > Novosti i događaji > 2016 > Znanstvena kreativnost učitelja

Znanstvena kreativnost učitelja

Ugledni gosti su na okruglom stolu koji se je i ove godine održao na DOBA Fakultetu, raspravljali o nužnosti prijenosa rezultat znanstveno-istraživačkog rada na kakvoću pedagoškog rada.

U području koristi vrhunskog znanstveno-istraživačkog rada učitelja za studente u svijetu nailazimo i na istraživanja koja praktično tvrde suprotno. Dok neka ističu važnost znanstveno-istraživačkog rada na visokoškolskom studiju i za kakvoću pedagoškog rada, druga pak ističu kako se kod učitelja međusobno praktično isključuju odličnost u istraživačkom i pedagoškom radu.

Na okruglom su stolu pozvani obrađivali razloge za takvo stanje i to tako na strani sustava napredovanja kao i na strani osobnih preferencija vrhunskih istraživača i stvaratelja. Time što smo među nastupajuće uključili i studenta, zagarantirali smo relevantnu raspravu i došli do korisnih zaključaka.

Okrugli stol vodio je prof. dr. Rasto Ovin, dekan DOBA Fakulteta.

Uvod u raspravu dali su:

U raspravi su prisustvovali voditelji sveučilišta, fakulteta i predstavnici gospodarstva te studenata.

Pozvani raspravljači su bili:

Na okruglom stolu smo već drugu godinu zaredom podijelili i priznanje »Doba budućnosti« najuspješnijem poduzeću u Podravskoj regiji. Priznanje DOBA BUDUĆNOSTI razlikuje se od ostalih priznanja i nagrada za najbolje gospodarstvenike u Sloveniji u tome što obuhvaća i šire posljedice uspješnog gospodarenja i djelovanja u okružju.

DOBA Fakultet ove godine priznanje podjelio je poduzeću LUMAR IG D.O.O..

DOBA Fakultet dodjeljivanjem ovog priznanja želi naglasiti također svoj zavjet iz vizije, poslanstva i vrijednosti kako će svojim djelovanjem pozitivno utjecati na razvoj grada i regije.

Nazad na popis Print